HerNews.gr
Beauty

Μυστικά για απαλά και ενυδατωμένα χείλη

Το δέρμα στα χείλη σας είναι πιο ευαίσθητο από το δέρμα ολόκληρου του σώματός σας. Ως εκ τούτου, είναι ευάλωτο σε σκάσιμο και πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές φροντίδας κατάλληλες για τα χείλη. 

Σε γενικές γραμμές, κάθε γυναίκα λατρεύει να φορά ένα κραγιόν που είναι φωτεινό και ζωντανό. Αλλά αν τα χείλη σας δεν τα φροντίζετε σωστά, ακόμη και οι πιο ζωντανές αποχρώσεις θα φαίνονται θαμπές και μη κολακευτικές. Επιπλέον, κανένα κραγιόν ή lip gloss δεν μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε απαλά και ενυδατωμένα χείλη.

Μυστικά για όμορφα χείλη

Κάντε απολέπιση. Βουρτσίστε απαλά τα χείλη σας, μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας μια απαλή κι υγρή οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα. Μετά χρησιμοποιήστε έλαια αμυγδάλου ή jojoba καθώς έχουν θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες. Αποφύγετε την εφαρμογή προϊόντων που περιέχουν ευκάλυπτο, σαλικυλικό οξύ ή πρόσθετο άρωμα, καθώς ερεθίζουν το δέρμα.

Επίσης τα χείλη δεν μπορούν να προστατευτούν από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου, ειδικά τα καλοκαίρια. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν ελάχιστους αδένες λιπαρότητας και μηδενική ικανότητα να παράγουν μελανίνη. Έτσι, υφίστανται αφυδάτωση. Ομοίως, τους χειμώνες, το κρύο αεράκι κάνει τα χείλη σας  να γίνονται σκασμένα και στεγνά. Έτσι, ανεξάρτητα από το κλίμα, τα χείλη σας ξεφλουδίζουν κάθε φορά που έχει ξηρό αέρα τριγύρω ή έντονες ακτίνες του ήλιου.

Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βάλσαμο, που λειτουργεί ως άμεση θεραπεία για τη θεραπεία των σκασμένων και ξηρών χειλιών. Τα βάλσαμα αυτά περιέχουν ειδικά έλαια και μερικές φορές ακόμη μενθόλη για να καταπραΰνουν και να ενυδατώνουν τα χείλη σας. Επιπλέον, τα lip balms, τα οποία είναι εμπλουτισμένα με αλόη εξασφαλίζουν γρήγορη επούλωση των χειλιών. Βοηθάνε και στη θρέψη, ενισχύοντας την ενυδάτωση και την απαλότητα των χειλιών. Τέλος μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε ειδικό αντηλιακό χειλιών όταν βγαίνετε έξω.

Γήρανση: Ρυτίδες στο λαιμό και τρόποι αντιμετώπισης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να καθαρίσετε την χτένα-βούρτσα μαλλιών σας

HerNews ka

Ημιμόνιμο μακιγιάζ ματιών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

HerNewskl

Μπάρα σαπουνιού vs αφρόλουτρο: Ποιο είναι καλύτερο για το δέρμα σας;

HerNews ka