HerNews.gr
Health

Δίαιτα detox: Πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο σπίτι

Η δίαιτα detox είναι μια φυσική διαδικασία καθαρισμού του σώματος που γίνεται από το συκώτι και τα νεφρά. Αλλά μερικές φορές υπερφορτώνουμε τους εαυτούς μας με τοξίνες μέσω των τροφών, των φαρμάκων και του αλκοόλ. Αυτό οδηγεί σε νωθρότητα τα όργανα, λόγω υπερβολικής εργασίας και ως εκ τούτου το σώμα χρειάζεται εξωτερική βοήθεια για να απομακρύνει τις τοξίνες.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αποτοξίνωσης που προτείνονται στις εναλλακτικές ιατρικές αγωγές, οι οποίοι ως επί το πλείστον απομυθοποιούνται από τη σύγχρονη επιστήμη, αλλά λειτουργούν παρόλο που η επίδρασή τους είναι διαφορετική στους ανθρώπους.

Πώς λειτουργεί η δίαιτα detox;

Η δίαιτα detox βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, που είναι κύρια αιτία πολλών ασθενειών. Συμβάλλει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, που επιτρέπει τη μείωση της χοληστερόλης. Βοηθάει στη διαχείριση της ζάχαρης και του βάρους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο σπίτι.

Μειώστε τη ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή. Απλοί υδατάνθρακες, άλλα τεχνητά γλυκαντικά, αλκοόλ ή ανθρακούχα ποτά ή ζαχαρούχα ποτά ανατρέπουν τη διαδικασία. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα ή  τρόφιμα, που είναι γεμάτα με χημικές ουσίες ή συντηρητικά σε οποιαδήποτε μορφή και τα τρανς λιπαρά.

Το πόση αποτοξίνωση μπορεί να συμβεί σε μια εβδομάδα σε ένα άτομο εξαρτάται από δύο παράγοντες. Το επίπεδο συσσώρευσης τοξινών και το πόσο πιστά ακολουθείται η δίαιτα detox. Και το σχέδιο είναι πολύ απλό! Ο καλύτερος τρόπος για αποτοξίνωση είναι να κόψετε από τη διατροφή σας όλα τα τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή, όπως τηγανητά, ζάχαρη ή επεξεργασμένα τρόφιμα. Πρέπει να ακολουθείτε μια πλούσια σε αντιοξειδωτικά διατροφή που βασίζεται περισσότερο σε φρούτα και λαχανικά. 

Για μια εβδομάδα πείτε όχι σε κρέατα,  noodles, πατατάκια, μπισκότα, έτοιμα φαγητά, μαρμελάδες, βούτυρο, τυρί, κέτσαπ κ.λπ. Μπορείτε να περιορίσετε τη ζάχαρη και το λίπος, σε 1-2 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα. Αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ. Επίσης αντί για καφέ, πιείτε πράσινο τσάι.

Πηγαίνετε για διαλείπουσα νηστεία, δηλαδή να μην τρώτε καθόλου φαγητό για 14 με 16 ώρες. Θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό αυτή την περίοδο. Πίνετε τουλάχιστον 1 ή 2 ποτήρια ζεστό νερό με λεμόνι, με άδειο στομάχι το πρωί.

Πιείτε νερό όλη την ημέρα στο οποίο έχει προστεθεί μέντα, φέτες αγγουριού, λεμόνι και τζίντζερ. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της κατακράτησης υγρών.

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα εποχής και πράσινα λαχανικά. Φάτε δείπνο μέχρι τις 7 ή 8 το βράδυ και μετά από κάθε γεύμα κάντε ένα περπάτημα 1000 βημάτων. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε την λαχτάρα για ζάχαρη

HerNews ka

Φούσκωμα: Πως να το καταπολεμήσετε

Her News b

Μεσημεριανός ύπνος: Κάνει καλό στη μνήμη

Her News b