HerNews.gr
Health

Είναι καλύτερο να κοιμάσαι γυμνή ή με ρούχα;

Εσύ προτιμάς να κοιμάσαι γυμνή ή με ρούχα; Η αλήθεια είναι ότι μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να κοιμούνται χωρίς ρούχα, τους βοηθά να κοιμούνται πιο γρήγορα και να κοιμούνται περισσότερο. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν έχουν μελετήσει άμεσα αυτά τα πιθανά οφέλη του να κοιμάσαι γυμνή.

Εάν ο ύπνος χωρίς ρούχα σας βοηθά να λαμβάνετε τη συνιστώμενη ποσότητα ύπνου κάθε βράδυ, τότε αξίζει να δοκιμάσετε. Η έρευνα δείχνει ότι το να κοιμάσαι γυμνή μπορεί να επηρεάσει θετικά την αναπαραγωγική υγεία, τη σύνδεση με τον σύντροφο και την αυτοεκτίμηση.

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει πολλή επιστημονική έρευνα που να μελετά τις επιπτώσεις του ύπνου με ή χωρίς ρούχα και να υπάρχουν αξιόπιστα δεδομένα. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες παρέχουν πληροφορίες για τα πιθανά οφέλη του να κοιμάσαι γυμνή.

Ύπνος χωρίς ρούχα

Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις να κοιμηθείς γυμνή, φρόντισε να έχεις ένα άνετο κρεβάτι. Όπως η ζέστη, έτσι και το κρύο μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου. 

Επίσης, η αποφυγή στενών ή ακατάλληλων εσωρούχων, ενώ κοιμάστε μπορεί να συμβάλει στη συνολική καλύτερη υγεία του κόλπου.

Ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας. Όταν είστε κουρασμένες και δεν κοιμάστε αρκετά, το δέρμα σας είναι πιο ευαίσθητο σε ρυτίδες, πρήξιμο και μαύρους κύκλους. Οι λίγες ώρες ύπνου επηρεάζουν και την ικανότητα του δέρματός σας να επουλώνει τις πληγές.

Εάν το να κοιμάσαι γυμνή σε βοηθά να κοιμάσαι καλύτερα, τότε θα βελτιώσει και την υγεία του δέρματός σου.

Ο περισσότερος ύπνος δίνει στο δέρμα χρόνο να αναγεννηθεί και να επιδιορθώσει τυχόν πληγές, βοηθώντας σε να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι καλύτερα.

Σχέσεις και αυτοεκτίμηση

Ο ύπνος χωρίς ρούχα δίπλα στον σύντροφό σου μπορεί να αυξήσει τα αισθήματα πληρότητας και σύνδεσης μεταξύ σας. Οι σύντροφοι που αφιερώνουν χρόνο σε επαφή δέρμα με δέρμα είναι πιο πιθανό να αισθάνονται λιγότερο άγχος.

Η επαφή δέρμα με δέρμα απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία είναι η ορμόνη καλής αίσθησης, που προάγει τα συναισθήματα ασφάλειας και αγάπης.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

3 Λόγοι για να αγαπήσεις τα ρεβύθια

Her News

Πόση ώρα πρέπει να καθόμαστε στην τουαλέτα; Η σημασία του σωστού χρόνου

HerNews ka

Ο καύσωνας επιδεινώνει τα συμπτώματα της περιόδου

Her News