HerNews.gr
Health

Ο καύσωνας επιδεινώνει τα συμπτώματα της περιόδου

Το καλοκαίρι που ο υδράργυρος ανεβαίνει, μπορεί να επιδεινωθούν τα συμπτώματα της περιόδου. Αν δυσκολεύεστε στη ζέστη ακόμα κι όταν δεν έχετε έμμηνο ρύση, θα ξέρετε ότι η περίοδός σας τις ημέρες που έχει υπερβολική ζέστη, μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη.

Για να βεβαιωθούμε ότι δεν λιώνετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα που μπορεί να επιδεινωθούν από έναν καύσωνα, μαζί με μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε πιο άνετα.

Κοιμηθείτε καλά

Την τελευταία εβδομάδα του εμμηνορροϊκού σας κύκλου πριν φτάσει η περίοδός σας, οι ορμόνες σας πάνε λίγο σαν τρενάκι. Τα επίπεδα προγεστερόνης σας θα ανεβαίνουν μέχρι να ξεκινήσει η περίοδός σας, οπότε μετά θα πέσουν απότομα. Αυτή η ξαφνική ταλάντευση προκαλεί διαταραχή στις συνήθειες ύπνου πολλών γυναικών κατά την πρώτη εβδομάδα της περιόδου τους.

Επιπλέον, οι μεγαλύτερες ώρες της ημέρας το καλοκαίρι θα αναγκάσουν το σώμα σας να παράγει λιγότερη μελατονίνη. Αυτή είναι η ορμόνη που σηματοδοτεί στο σώμα σας ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε.Το σώμα σας χρησιμοποιεί επιπλέον ενέργεια ενώ έχετε έμμηνο ρύση, γι’ αυτό είστε λίγο πιο κουρασμένες από το συνηθισμένο κατά την περίοδο σας. Ενώ το σώμα σας ξοδεύει επιπλέον ενέργεια στην έμμηνο ρύση, μπορεί να σας αφήσει αφυδατωμένες και θα πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο.

Όλα αυτά με τον καύσωνα γίνονται λίγο χειρότερα. Οπότε είναι ακόμη πιο αναγκαίο να πίνετε υγρά και να φροντίζετε να κοιμάστε αρκετές ώρες την ημέρα.

Καταπολεμήστε το φούσκωμα

Το φούσκωμα είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της περιόδου. Οι ορμονικές διακυμάνσεις μπορούν να κάνουν το σώμα σας να συγκρατεί περισσότερο νερό και αλάτι από το συνηθισμένο. Ομοίως, όταν αφυδατωθείτε στη ζέστη, το σώμα σας μπορεί να προσπαθήσει να κρατήσει περισσότερο νερό για να το αντιμετωπίσει, δημιουργώντας ακόμη περισσότερο φούσκωμα. Το νερό θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, επομένως φροντίστε οπωσδήποτε να παραμείνετε ενυδατωμένες όταν έχετε περίοδο τις ημέρες με καύσωνα.

Αποφύγετε τους πονοκεφάλους

Τα επίπεδα των οιστρογόνων σας ανεβαίνουν απότομα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της περιόδου σας, μέχρι την ωορρηξία. Καθώς τα οιστρογόνα σας αυξάνονται, αυξάνεται και μια άλλη ορμόνη, η σεροτονίνη. Αν κι αυτή η έκρηξη σεροτονίνης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας, μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες για πονοκέφαλο. Η αφυδάτωση στον καύσωνα μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Οπότε και πάλι είναι αναγκαία η ενυδάτωση.

Εσώρουχα περιόδου: Είναι πράγματι απορροφητικά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε την λαχτάρα για ζάχαρη

HerNews ka

Ηλίαση: Πως αντιμετωπίζεται;

Her News b

Dry January: Τι θα κερδίσεις αν κάνεις αποχή από το αλκοόλ για ένα μήνα;

HerNewskl