HerNews.gr
Health

3 Λόγοι για να αγαπήσεις τα ρεβύθια

Τα ρεβύθια ανήκουν στις τροφές φυτικής προέλευσης κι έχουν μια σημαντική θρεπτική αξία. Μπορούν να προσθέσουν γεύση σε αλμυρά πιάτα και να αυξήσουν τις γλυκές λιχουδιές. 

Ταξινομούνται ως όσπρια και προέρχονται από ένα φυτό . Είναι ένα από τα πρώτα καλλιεργημένα λαχανικά στην ιστορία. Κάποιοι τα θεωρούν πραγματικά υπερτροφή. 

Γιατί τα ρεβύθια είναι τόσο υγιεινά;

Είναι γνωστό ότι αποτελούν πλήρης πρωτεΐνη επειδή περιέχουν και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία είναι δομικά στοιχεία που βοηθούν το σώμα μας να λειτουργεί σωστά. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή μη ζωικής πρωτεΐνης. Είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegans.

Επιπλέον, είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα. Αυτά περιλαμβάνουν τη χολίνη, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα να λειτουργούν ομαλά, καθώς και το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο, το κάλιο και ο σίδηρος. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, Ε και C. Γι’ αυτό προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Προωθήστε τον έλεγχο του βάρους

Τα ρεβύθια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Στην πραγματικότητα, η μερίδα ενός φλιτζανιού αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών για τους ενήλικες. Αυτό προάγει τον κορεσμό, με άλλα λόγια, σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να μην τρώτε υπερβολικά.

Πρόληψη της δυσκοιλιότητας

Επειδή είναι τόσο πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθούν επίσης στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, η οποία έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα της διατήρησης της υγείας του γαστρεντερικού σας (εντέρου) σε κορυφαία μορφή.

Προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας

Είναι φυσικά πολύ χαμηλά σε νάτριο και δεν περιέχουν χοληστερόλη. Είναι επίσης μια καλή πηγή πολυακόρεστων λιπαρών. Τα πολυακόρεστα λιπαρά βοηθούν ιδιαίτερα στον έλεγχο (και στη μείωση) των επιπέδων χοληστερόλης σας, τα οποία, με τη σειρά τους, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Οφέλη για την υγεία από το κακάο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Οδηγίες ΕΚΑΒ: Πως να φτιάξετε ένα πλήρες κουτί πρώτων βοηθειών

Her News b

Κάποιοι άνθρωποι (κυρίως άνδρες) μένουν άτεκνοι λόγω γενετικής προδιάθεσης

Her News

Forest Bathing: Η ‘’τεχνική’’ της φύσης που σε θεραπεύει

Her News