HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης για Blue Horizon: «Στην ερώτηση κατά πόσο μπορεί ο καπετάνιος να ήταν ενήμερος η απάντηση είναι δεδομένη»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης μιλά ζωντανά στο κεντρικό δελτίο του ONE Channel και μας εξηγεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ένα καράβι, αναλύοντας τις κινήσεις που έγιναν όπως βλέπουμε στο βίντεο.

«Αρχικά δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε λιμενική αρχή στο σημείο ώστε να ανακόψει την είσοδο του ανθρώπου στον καταπέλτη, ένα ερώτημα είναι αυτό, διότι δεν φαίνεται στο βίντεο παρουσία λιμενικού προσώπου.

Στη συνέχεια βλέπουμε τους ναυτικούς στην πρύμνη να σπρώχνουν τον άνθρωπο στην θάλασσα, πράγμα απαράδεκτο, δεν νοείται σαν συμπεριφορά αντιθέτως έπρεπε να τραβήξουν τον άνθρωπο μέσα εφόσον είχε λύσει το καράβι και θα έφευγε.

Ο άνθρωπος βρέθηκε στη θάλασσα ενώ το καράβι απομακρυνόταν, πράξη που δεν επιτρέπεται. ‘’Man overboard’’ Θα έπρεπε να ειδοποιήσουν πάραυτα τον καπετάνιο να ακινητοποιήσει ακαριαία το πλοίο, σταματάνε οι μηχανές ώστε να σταματήσει η προπέλα και η δίνη του νερού. Έπειτα απαιτείται ρίψη σωσιβίου. Κινήσεις που δεν έγιναν, αλλά το καράβι απομακρύνθηκε και χρειάστηκε εισαγγελέας για να το γυρίσει πίσω», τόνισε αρχικά ο Γιώργος Βάλλης.

Και πρόσθεσε: «Στην ερώτηση κατά πόσο μπορεί ο καπετάνιος να ήταν ενήμερος, η απάντηση είναι δεδομένη. Είναι υποχρεωμένος να είναι ενήμερος και ακόμα και αν δεν τον ενημέρωσε ο ύπαρχος, η γέφυρα έχει κάμερες από όπου βλέπει live τι συμβαίνει στον καταπέλτη και την πρύμνη.Blue Horizon: Την Παρασκευή στην Κρήτη η κηδεία του 36χρονου Αντώνη -  CRETA24

Δεν ενδείκνυνται αυτές οι συμπεριφορές από επαγγελματίες ναυτικούς και με θυμό διαπιστώνουμε, ότι το συμβάν θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχαν τηρηθεί όλα τα υποχρεωτικά μέτρα ασφαλείας».

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

1 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Her News b

Πέτσας: Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Her News b

Τουρισμός για όλους: Πώς γίνονται οι αιτήσεις για φθηνές διακοπές

Her News