HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Αποτίει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ για την πρώτη επέτειο του θανάτου της

Ο βασιλιάς θυμήθηκε την «αφοσίωσή στο καθήκον» της μητέρας του και «όλα όσα σήμαινε» για τη χώρα στην πρώτη επέτειο του θανάτου της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους .

Ήταν 96 ετών και είχε λάβει τη 15η πρωθυπουργό της, Λιζ Τρους, μόλις δύο μέρες πριν.

Ο Βασιλιάς, ο οποίος είπε ότι θυμάται τη μητέρα του με «μεγάλη στοργή», κυκλοφόρησε ένα πορτρέτο της που τραβήχτηκε από τον Cecil Beaton το 1968, όταν ήταν 42 ετών.

Σε αυτό, στέκεται δίπλα στην κάμερα, φορώντας την ρόμπα Garter της και την Τιάρα της Μεγάλης Δούκισσας Βλαντιμίρ, φτιαγμένη από 15 πλεγμένους κύκλους διαμαντιών.

Σε μια σύντομη δήλωση που γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στο Balmoral Castle, όπου πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, ο γιος της είπε: «Στον εορτασμό της πρώτης επετείου από το θάνατο της αείμνηστης Μεγαλειότητος και της ένταξής μου, θυμόμαστε με μεγάλη στοργή τη μακρόχρονη ζωή της, την αφοσίωσή της στο καθήκον και πόσα πολλά σήμαινε για εμάς.

Είμαι βαθιά ευγνώμων, επίσης, για την αγάπη και την υποστήριξη που δείξατε στη σύζυγό μου και σε μένα κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς καθώς κάνουμε ό,τι μπορούμε»».

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Καμίλα: Τα παιδιά της νέας βασιλικής συζύγου από τον προηγούμενο γάμο της – Ο άτακτος Τομ και η Λάουρα που παντρεύτηκε μοντέλο

Her News

Pete Davidson-Emily Ratajkowski: Πήγαν μαζί σε αγώνα μπάσκετ των Knicks

HerNews ka

And Just Like That- Spoil Alert: Tο παθιασμένο φιλί που αντάλλαξε η Carrie Bradshaw με τον Aidan

HerNewskl