HerNews.gr
DECORNEWS

Συμβουλές ειδικών για το πώς να δώσετε στιλ σε ένα μικρό σαλόνι

Ένα μικρό σαλόνι δεν χρειάζεται να φαίνεται στενό ή να έχει έλλειψη στιλ. Με τη σωστή σχεδιαστική προσέγγιση και μερικά έξυπνα κόλπα, μπορείτε να μετατρέψετε τον μικρό χώρο σας σε ένα άνετο καταφύγιο που είναι λειτουργικό κι οπτικά ελκυστικό.

Σε αυτό το άρθρο, η στυλίστρια εσωτερικών χώρων της Castlery, Adrika, μοιράζεται 5 συμβουλές και δημιουργικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δώσετε στιλ στο μικρό σας σαλόνι, μεγιστοποιώντας τον χώρο. 

Επιλέξτε τα σωστά έπιπλα

Όταν πρόκειται για την επιλογή επίπλων για ένα μικρό σαλόνι, είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στη λειτουργικότητα. Επιλέξτε κομμάτια όπως καναπέ-κρεβάτι ή τραπεζάκι με αποθηκευτικό χώρο.

Οι αρθρωτοί καναπέδες είναι μια έξυπνη και πρακτική επιλογή που προσφέρει ευελιξία και βέλτιστη χρήση του χώρου. Μπορείτε να διαμορφώσετε τις μεμονωμένες μονάδες καναπέ, όπως θέλετε και να δημιουργήσετε ένα σχήμα L ή ένα σχήμα U, ή ακόμα και να τις χωρίσετε για να σχηματίσουν μεμονωμένα καθίσματα. Αυτή η ευελιξία σας επιτρέπει να μεγιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο στο μικρό σας σαλόνι και να δημιουργήσετε μια διάταξη καθισμάτων που ταιριάζει στις απαιτήσεις σας.

Αγκαλιάστε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης

Η Adrika προτείνει ότι πρέπει να επενδύσετε σε έπιπλα με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης, όπως πάγκους με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους ή βάσεις τηλεόρασης με ράφια και συρτάρια.

Τοποθετήστε διακοσμητικά καλάθια ή κουτιά κάτω από τραπέζια ή πάνω από ντουλάπια για να αποθηκεύσετε αντικείμενα όπως κουβέρτες, τηλεχειριστήρια και περιοδικά, κρατώντας τα μακριά από το οπτικό σας πεδίο, αλλά να είναι εύκολα προσβάσιμα. Αυτό διατηρεί το σαλόνι σας τακτοποιημένο.

Κρατήστε το μίνιμαλ

Αποφύγετε να γεμίζετε το μικρό σαλόνι με πάρα πολλά αξεσουάρ ή μεγάλα έπιπλα. Επιλέξτε έπιπλα με καθαρές γραμμές και μινιμαλιστικά σχέδια.

Περιορίστε τη χρήση μοτίβων κι υφών στο σαλόνι σας. Αντίθετα, εστιάστε σε μερικές λεπτές υφές και μοτίβα για να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον, χωρίς να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση ακαταστασίας.

Κρατήστε μόνο τα απαραίτητα που σας προσφέρουν χαρά ή εξυπηρετούν έναν λειτουργικό σκοπό. Δωρίστε ή απορρίψτε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε ή δεν αγαπάτε πλέον.

3 τρόποι για να δώσετε στιλ σε μαύρα έπιπλα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παιδικό δωμάτιο: 5 ιδέες για ονειρικό ταβάνι

Her News

5 έξυπνα κόλπα για να κάνετε τον ανοιχτό χώρο αποθήκευσης του σπιτιού σας να φαίνεται 100 φορές καλύτερος

HerNews ka

Πως να κάνετε το σαλόνι σας πιο όμορφο – Απλά και οικονομικά tips!

HerNews ka