HerNews.gr
Pets

Πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας να τραβάει το λουρί του

Παίρνετε τον σκύλο σας βόλτα και συνεχώς τραβάει το λουρί του; Παρόλο που εμείς οι άνθρωποι περπατάμε με τάξη κατά μήκος ενός πεζοδρομίου, στα σκυλιά αρέσει να ακολουθούν τις μυρωδιές.

Όταν οι άνθρωποι έχουν σκόπιμο ρυθμό, οι σκύλοι αλλάζουν την ταχύτητά τους κι απορροφώνται πολύ εύκολα από όλα όσα τους μυρίζουν στη βόλτα. Οπότε είναι πολύ πιθανό όταν βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα να σας τραβάει. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε σε μια τέτοια περίπτωση;

Πώς να σταματήσετε τα σκυλιά από το τράβηγμα λουριών με ευκολία

Τα σκυλιά έχουν μια φυσική τάση να πιέζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση ενάντια στην πίεση που ασκείται σε ορισμένα μέρη του σώματός τους. Για παράδειγμα, όταν αισθάνονται το τράβηγμα του λουριού στο λαιμό τους, τείνουν να τραβούν μπροστά. Όταν τους πιέζεις στην πλάτη και τους ζητάς να καθίσουν, αντιστέκονται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τέλεια ρύθμιση για βόλτες μπορεί να κάνει τη διαφορά και στους δύο σας.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε μια ζώνη μέσης με λουρί 

Μια ζώνη επιτρέπει στο λουρί να στερεωθεί σε ένα κλιπ στο στήθος του σκύλου σας αντί στο κολάρο γύρω από το λαιμό του και θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το τράβηγμα. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με το παραδοσιακό κολάρο του σκύλου σας , ώστε να φοράει πάντα την ταυτότητά του όταν είστε έξω.

Βήμα 2: Μην ενισχύετε την κακή συμπεριφορά

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό, μην φωνάζετε στον σκύλο σας ή μην τραβάτε το λουρί για να τον τιμωρήσετε όταν αρχίσει να τραβάει. Αυτό το είδος αντίδρασης μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη συμπεριφορά. Αντίθετα, την επόμενη φορά που θα αρχίσει να τραβάει, μείνετε ακίνητοι για λίγα λεπτά. Μην συνεχίσετε να περπατάτε μέχρι να επιστρέψει προς το μέρος σας και να χαλαρώσει το λουρί.

Βήμα 3: Ενσωματώστε στάσεις μυρωδιάς στη διαδρομή σας

Φροντίστε να εντοπίσετε μερικά σημεία με μυρωδιές κατά μήκος της διαδρομής. Σε αυτά τα σημεία, επιτρέψτε στον σκύλο σας να σταματήσει και να μυρίσει. Όχι μόνο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταμείψετε την καλή του συμπεριφορά, αλλά και η επεξεργασία όλων των μυρωδιών που εισπράττει είναι μεγάλη πνευματική διέγερση.

Βήμα 4: Επιβραβεύστε την καλή συμπεριφορά

Καθώς εργάζεστε για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο φίλο σας, χρησιμοποιήστε μικρές λιχουδιές για να ανταμείψετε την πρόοδό του. Γρήγορα θα μάθει ότι το να είναι στο λουρί είναι διασκεδαστικό, όσο και “νόστιμο”! 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκύλος: Το κόλπο για να καθαρίσετε το χαλί από τα ούρα του

Her News

Υγρή και ξηρή τροφή για γάτες: Ποια να διαλέξετε;

Her News

Σκύλος ή γάτα: Ποιο κατοικίδιο σου ταιριάζει;

Her News b