HerNews.gr
Beauty

AHAs vs BHAs: Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς;

Skincare: Πώς θα αλλάξετε τη ρουτίνα σας μετά τις διακοπές σας;

Στον κόσμο της περιποίησης του δέρματος, τα balms  και τα καθαριστικά προσώπου δεν είναι τα μόνα προϊόντα που θα πρέπει να αναζητάμε.

Skincare layering το καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τα οξέα, και ειδικότερα τα ΑΗΑs (Αlpha Ηydroxy Αcids) και τα ΒΗΑs (Βeta Ηydroxy Αcids), έχουν κατακτήσει μια σημαντική θέση στην καθημερινή περιποίηση του δέρματος. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους και πώς μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο για την επιδερμίδα σας; Στο σημερινό άρθρο, θα αναλύσουμε λεπτομερώς τις διαφορές ανάμεσα σε ΑΗΑs και ΒΗΑs, καθώς και πώς να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

AHAs vs BHAs: Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς;

Τι είναι τα ΑΗΑs;

Τα ΑΗΑs είναι μια ομάδα φυσικών ή χημικών ενώσεων που συναντώνται σε πολλά φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα πιο γνωστά ΑΗΑs περιλαμβάνουν το γλυκολικό οξύ (από ζαχαρότσουκρο), το λακτικό οξύ (από γάλα), το κιτρικό οξύ (από φρούτα), και το μαλικό οξύ (από μήλα). Αυτά τα οξέα είναι υδρόφιλα, δηλαδή διαλυτά στο νερό, και ως εκ τούτου είναι ιδανικά για επιδερμίδες που χρειάζονται ενυδάτωση.

Πώς δρουν τα ΑΗΑs;

Τα ΑΗΑs λειτουργούν ως απολεπιστικοί παράγοντες, βοηθώντας στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Αυτό τονώνει τη φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος, καθιστώντας το πιο λαμπερό και απαλό. Επίσης, τα ΑΗΑs μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ρυτίδων, των ατελειών του δέρματος, και των ηλικιακών κηλίδων.

Τι είναι τα ΒΗΑs; Τα ΒΗΑs, από την άλλη πλευρά, ανήκουν σε μια διαφορετική ομάδα οξέων που περιλαμβάνει το σαλικυλικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ είναι γνωστό για τη δυνατότητά του να διαπερνά βαθιά στα πόρια του δέρματος, καθιστώντας τα ΒΗΑs ιδανικά για επιδερμίδες με τάση για ακμή και σπυράκια.

Πώς δρουν τα ΒΗΑs; Τα ΒΗΑs δρουν κυρίως ως εξευγενιστές του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι βοηθούν στον έλεγχο της παραγωγής σμήγματος και μπορούν να εξουδετερώνουν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Επιπλέον, τα ΒΗΑs έχουν απολεπιστικές ιδιότητες, αλλά δρουν πιο αποτελεσματικά σε βαθύτερα επίπεδα του δέρματος, βοηθώντας στην αφαίρεση κυττάρων και σμήγματος από τα εσωτερικά τμήματα των πόρων.

Ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς; Η επιλογή ανάμεσα σε ΑΗΑs και ΒΗΑs εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

  • Αν έχετε ξηρό δέρμα: Τα ΑΗΑs, λόγω της ικανότητάς τους να ενυδατώνουν το δέρμα, είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό οξύ ή λακτικό οξύ για να αποκτήσετε φωτεινή και απαλή επιδερμίδα.

 

  • Αν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα: Τα ΒΗΑs είναι πιο κατάλληλα για εσάς, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της λιπαρότητας και στην καθαριότητα των πόρων. Το σαλικυλικό οξύ είναι συχνά το επιλεγμένο ΒΗΑ για επιδερμίδες με τάση για ακμή.
  • Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα: Και τα δύο τύποι οξέων μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη συχνότητα και τη συγκέντρωση. Ξεκινήστε με χαμηλότερη συγκέντρωση και χρησιμοποιήστε το προϊόν λιγότερο συχνά για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας.
  • Αν έχετε πρόβλημα με τον ήλιο: Και τα δύο τύποι οξέων μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ηλικιακών κηλίδων και στην προστασία από τις επιβλαβείς επιδράσεις του ήλιου, αλλά η επιλογή του προϊόντος εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες και τις συνήθειες φροντίδας του δέρματός σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να φροντίσετε την επιδερμίδα πριν την προπόνηση

Her News

Chiara Ferragni: Το hot pink μανικιούρ της που θα υιοθετήσουν τα it girls

HerNewskl

Σακούλες κάτω από τα μάτια: 3 τρόποι για να απαλλαγείς

Her News b