HerNews.gr
Beauty

Πώς να φροντίσετε την επιδερμίδα πριν την προπόνηση

Εκτός από το κατάλληλο ντύσιμο για την προπόνηση και το αποσμητικό, καλό είναι να φροντίζετε κατάλληλα και την επιδερμίδα σας πριν την γυμναστική. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια ρουτίνα για να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό και φρέσκο.

Αυτό το άρθρο καλύπτει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για τη φροντίδα του δέρματος πριν την προπόνηση.

Για την πρωινή σας προπόνηση

Εάν προτιμάτε να γυμνάζεστε το πρωί, διατηρήστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας απλή. Για να αποφύγετε τον υπερβολικό καθαρισμό, απλώς καθαρίστε το πρόσωπό σας με νερό. Μετά βάλτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα με βάση το νερό. Καλό είναι να έχει γρήγορη απορρόφηση, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε την προπόνησή σας σε χρόνο μηδέν. Εάν σκοπεύετε να ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους, το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα όταν φροντίζετε την επιδερμίδα σας πριν την προπόνηση.

Για τη μεσημεριανή σας προπόνηση

Σας αρέσει να στριμώχνεστε σε μια προπόνηση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος; Πρώτα, χρησιμοποιήστε micellar water για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, εάν φοράτε. Όσες έχουν κανονικό ή λιπαρό δέρμα μπορούν να παραλείψουν την ενυδατική κρέμα. Απλά εφαρμόστε στην επιδερμίδα σας  μερικές σταγόνες ορού υαλουρονικού οξέος πριν ξεκινήσετε την προπόνηση. Για όσες έχουν ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, επιλέξτε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα πριν ξεκινήσετε.

Για τη βραδινή σας προπόνηση

Όπως ακριβώς αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν από μια μεσημεριανή προπόνηση, κάντε το ίδιο πριν από μια βραδινή προπόνηση. Μπορεί να είναι δελεαστικό να παραλείψετε το καθαριστικό προσώπου αφού θα πλύνετε ξανά το πρόσωπό σας μετά την άσκηση, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα ξεσπάσματα. Η άσκηση προκαλεί το άνοιγμα των πόρων, οπότε η παράλειψη του καθαρισμού, ειδικά αν φοράτε μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να προκαλέσει παγίδευση βρωμιάς ή βακτηρίων στους πόρους.

Χρησιμοποιήστε έναν ήπιο, αλλά ισχυρό αφρό καθαρισμού για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά και το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ελαφριά και ενυδατική κρέμα, για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να αναπνέει κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Οδηγός για τη δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης σώματος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Manicure ideas: 6 σχήματα νυχιών για να επιλέξετε φέτος το φθινόπωρο

HerNewskl

Hailey Bieber: Tα δύο θαυματουργά προϊόντα που χρησιμοποιεί στα χείλη της

HerNewskl

Gigi Hadid: Πώς πετυχαίνει τον τέλειο συνδυασμό αρωμάτων;

HerNewskl