HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Aραιή συννεφιά – Τοπικές βροχές στα ορεινά

Σήμερα o μια μικρή ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει βροχές ή και μπόρες σε ορισμένες περιοχές στη βόρεια Ελλάδα.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και πρόσκαιρη συννεφιά στα νότια νησιωτικά τμήματα σε Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Αλλά από το μεσημέρι και στη συνέχεια θα διαλυθούν.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει γενικά στις υπόλοιπες περιοχές. Αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά και θα συνδυαστούν με βροχές.

Για την ακρίβεια, σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, πλην της Πελοποννήσου, αναμένονται σύντομες, μικρής διάρκειας βροχές. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν από το πρωί τοπικές βροχές, και το μεσημέρι στα ορεινά, μπόρες και πρόσκαιρες καταιγίδες. Όπως πιθανότητα για μεσημεριανές μπόρες προβλέπεται στα ορεινά, στο βόρειο κομμάτι της Θεσσαλίας.

Ο καιρός σήμερα

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλές τιμές. Θα πλησιάσει τους 31 βαθμούς στα βόρεια, 31-33 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, έως 34 στη δυτική Ελλάδα. Στους 32 βαθμούς οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με τοπική συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-33 βαθμούς Κελσίου, με βόρειους ανέμους 3-4, στα ανατολικά και 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, και σύντομες τοπικές βροχές το μεσημέρι. Και στα γύρω ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20-29 βαθμούς και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κάτια Ταραμπάνκο: Θα είναι φέτος στο Survivor για… 3η φορά;

Her News b

Οπαδική βία: Χωρίς οπαδούς οι αγώνες της Super League μέχρι 12 Φεβρουαρίου

HerNews ka

H ιστορία του Έλληνα μαθητή που έγινε δεκτός στο Yale

Her News