HerNews.gr
Ελλάδα

Οπαδική βία: Χωρίς οπαδούς οι αγώνες της Super League μέχρι 12 Φεβρουαρίου

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών της Super league 1 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα επεκταθεί και τις ομάδες Β’ των συλλόγων της Super League 1 που συμμετέχουν στη Super League.
Το εν λόγω μέτρο υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί κατά περίπτωση και για τους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες. Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί και το ματς του Ολυμπιακού με την Μπατσκα Τόπολα για το Europa League την ερχόμενη Πέμπτη στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Ακόμη θα γίνει εγκατάσταση και η λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα των ομάδων της Super League 1, ενώ θα εφαρμοστεί σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης αυτόματες θα είναι και οι κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του δράστη που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα και τραυμάτισε τον αστυνομικό, αναφέρθηκε στη δέσμη μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη βία στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, έως τις 12 Φεβρουαρίου θα αξιολογηθεί το μέτρο και θα εξεταστεί εάν χρειάζεται η παράτασή του.

Αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν

HerNews ka

Αλέξης Κούγιας σε νοσηλεύτρια: «Μήπως θα έπρεπε να πάτε εσείς και ο κ. Ηλιάδης στον ψυχίατρο;»

HerNews ka

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης – Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

HerNews ka