HerNews.gr
Health

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβονται στην αυτοδιάγνωση;

Μπορεί το διαδίκτυο να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά συχνά κάνει κακό παρά καλό, ειδικά όταν πρόκειται για τη σωματική και ψυχική σας υγεία και την αυτοδιάγνωση.

Με την αυτοδιάγνωση προσπαθεί κάποιος να αναγνωρίσει τι είδους ασθένεια έχει. Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι ψάχνουν στο Google ένα σύμπτωμα ή ένα ιατρικό σημάδι και προσπαθούν να καταλάβουν εάν έχουν κάποια πάθηση. Συχνά η αυτοδιάγνωση είναι λανθασμένη και μπορεί να παρασύρει τους ανθρώπους, γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να αποφεύγεται.

Οι κίνδυνοι που έχει η αυτοδιάγνωση

Εάν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα σχετικά με μια πάθηση, μπορεί να ξεκινήσετε λανθασμένη θεραπεία. Διατρέχετε επίσης τον κίνδυνο να κάνετε εντελώς λάθος για μια ασθένεια που έχετε, ειδικά εάν τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε είναι κοινά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις η αυτοδιάγνωση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Για παράδειγμα, εάν διαγνώσετε μόνοι σας μια διαταραχή πανικού, μπορεί να χάσετε τη διάγνωση προβλημάτων καρδιάς ή θυρεοειδούς. Ένα άλλο παράδειγμα είναι εάν αντιμετωπίζετε κοινά συμπτώματα όπως πονοκέφαλο.

Σε αυτή την περίπτωση τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας για πιθανές αιτίες μπορεί να κυμαίνονται από όγκο στον εγκέφαλο έως απλή αφυδάτωση. Η αυτοδιάγνωση είναι κακή και είναι μια επικίνδυνη πρακτική.

Οπότε εάν αντιμετωπίζετε ανησυχητικά συμπτώματα επικοινωνήστε με έναν γιατρό αντί να παραπλανηθείτε από το διαδίκτυο.

Να έχετε υπόψιν ότι οι μηχανές αναζήτησης συχνά παρέχουν πληροφορίες για μερικές από τις πιο σοβαρές παθήσεις, παρουσιάζοντας πρώτα αυτές τις παθήσεις. Για παράδειγμα, μια μελέτη που διεξήχθη από τη Microsoft διαπίστωσε ότι όταν αναζητάτε το σύμπτωμα του πονοκεφάλου, ο «όγκος του εγκεφάλου» παρουσίαζε την ίδια πιθανότητα με τη διάγνωση «προβλήματα που δημιουργεί η καφεΐνη». 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ενδομητρίωση: Τι είναι και ποια τα αίτια;

HerNews ka

Η άσκηση μόνο για τρία δευτερόλεπτα μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας, σύμφωνα με μελέτη

Her News

Τρόφιμα που πρέπει & που δεν πρέπει να τρώτε όταν έχει καύσωνα

HerNews ka