HerNews.gr
Beauty

Τι σημαίνει όταν μια γυναίκα έχει τρίχες στις θηλές της;

Οι τρίχες στις θηλές είναι συχνές, αλλά μπορεί να είναι ένα ενοχλητικό ζήτημα. Ανακαλύψτε τι μπορούν να σας πουν οι τρίχες στις θηλές για την υγεία σας, καθώς και πώς να μην αφήσετε αυτή την εξαιρετικά συνηθισμένη κατάσταση να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας.

Τριχοφυΐα στις θηλές

Οι άνθρωποι γεννιούνται με περισσότερα από 5 εκατομμύρια θυλάκια δέρματος που παράγουν τρίχες φυσικά σε όλο το σώμα. Οι τρίχες της θηλής είναι συχνά λεπτές κι ωχρές, έτσι μερικές γυναίκες μετά βίας μπορεί να τις παρατηρούν. Άλλες φορές, μπορεί να είναι όμως πιο ορατές. Οι τρίχες της θηλής μπορούν επίσης να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της ζωής και μπορεί να γίνουν πιο αισθητές όταν μεγαλώνετε.

Εάν παρατηρήσετε μια σημαντική αλλαγή στην ποσότητα, το χρώμα ή την υφή των τριχών της θηλής, μπορεί να οφείλεται σε ορμόνες.

Οι γυναίκες που έχουν περισσότερη τεστοστερόνη από το «κανονικό» μπορεί να εμφανίσουν μια ορμονική ανισορροπία που μπορεί να οδηγήσει σε υπερπαραγωγή τριχών στο σώμα που ονομάζεται υπερτρίχωση. 

Επίσης το Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών κι ορισμένα φάρμακα μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη τριχών στις θηλές. 

Πώς να διαχειριστείτε τις τρίχες στις θηλές

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις τρίχες στο στήθος μπορείτε να τις κόψετε με προσοχή κοντά στον θύλακα. Βέβαια δεν πρέπει να ακουμπίσετε το δέρμα σας. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό τσιμπιδάκι που έχετε και για τα φρύδια σας. 

Επίσης, ενώ κάνετε ντους, προσθέστε κρέμα ξυρίσματος. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό ξυράφι για να κόψετε προσεκτικά τις τρίχες στην περιοχή των θηλών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τριχόπτωση: Τρόποι αντιμετώπισης στην εμμηνόπαυση

Her News

Ισμήνη Παπαβλασοπούλου: Υιοθέτησε το honey blonde στα μαλλιά της

HerNewskl

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, πρέπει να κάνετε ενυδάτωση τη νύχτα;

HerNews ka