HerNews.gr
DECORNEWS

Οι 5 αποχρώσεις που οι σχεδιαστές επιλέγουν για να κάνουν ένα σαλόνι εξαιρετικά άνετο

Ξανά και ξανά, βλέπουμε τους σχεδιαστές να προσεγγίζουν τη θαλπωρή στο σπίτι εισάγοντας την υφή και ένα πολυεπίπεδο σχέδιο φωτισμού, αλλά το πιο σημαντικό, βασίζονται στο χρώμα. 

Αντί να θρηνείτε για τις περιορισμένες ώρες της ημέρας και τον κρύο καιρό που φέρνει το φθινόπωρο, γιατί να μην αντιστρέψετε την αφήγηση με μια ζεστή παλέτα; Η δημιουργία ενός σχεδίου από σκούρες αλλά ζεστές αποχρώσεις θα μας ενθαρρύνει να σκεφτόμαστε θετικά για τη σεζόν που έρχεται και να ενθουσιαστούμε που θα ηρεμούμε μπροστά σε μια ανοιχτή φωτιά με ένα καλό βιβλίο και ζεστό ρόφημα ενώ έξω βρέχει.

Το χρώμα είναι το κλειδί για να μας βοηθήσει να νιώθουμε cozy και ασφαλείς. 

Αν θέλετε να κάνετε κάποιες βασικές αλλαγές στο σαλόνι σας αυτό το φθινόπωρο για να βελτιώσετε την άνεση, μιλήσαμε με τους σχεδιαστές για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το τέλειο χρώμα για τους τοίχους σας.

1. Καφέ του μανιταριού

Ένα άνετο σαλόνι σε σκούρο τόνο μανιταριού

Για το τέλειο άνετο αλλά ουδέτερο σαλόνι , αντί να επιλέξετε μια απαλή απόχρωση, να είστε γενναίοι και να σκοτεινιάζετε. Αγαπάμε αυτόν τον τόνο μανιταριού που παντρεύει το γκρι και το καφέ, φέρνοντας ζεστασιά στο γκρι που κρατά τα πράγματα άνετα και λειτουργεί ως ένα άνετο χρώμα για τους μινιμαλιστές.

2. Moody Blue

Dark blue living room with bamboo curtains

Είναι ένα βαθύ, πολύπλοκο μπλε. Δεν είναι για όλους, αλλά δημιουργεί έναν πολύ “κυκλοθυμικό”, οικείο και ήρεμο εσωτερικό χώρο απορροφώντας το φως και κάνοντας τους χώρους να αισθάνονται πιο ήρεμοι. Ένα άλλο κόλπο που έχουμε δει πολύ είναι να βάψετε την οροφή όπως τους τοίχους για ένα μονόχρωμο χρωματικό σχέδιο. Η έλλειψη αντίθεσης μπορεί να δημιουργήσει έναν πιο διακριτικό, σιωπηλό χώρο και να κάνει την οροφή να αισθάνεται λίγο χαμηλότερη.

3. Γήινο πράσινο

Μια σκούρα πράσινη απόχρωση χρώματος

Ενώ το πράσινο ανήκει στην πιο δροσερή πλευρά του χρωματικού κύκλου, που σημαίνει ότι έχει πιο ψυχρές ιδιότητες και συνειρμούς από χρώματα όπως το κόκκινο και το καφέ, αν το κάνετε σκούρο, τότε μπορεί να δείξει εξαιρετικά άνετο, αντανακλώντας τη φύση.

4. Βαθύ κόκκινο

Ένα χρώμα σαλονιού βαμμένο σε μπορντό με ένα μαύρο έργο τέχνης στους τοίχους

Αν θέλετε να φέρετε πραγματική ζεστασιά στο σαλόνι σας, προτιμήστε έναν σκούρο κόκκινο τόνο. Διατηρώντας τη σκιά σκοτεινή θα βεβαιωθείτε ότι δεν μεταφέρει πολύ ενέργεια και σίγουρα θα μετατρέψει τον χώρο σε ένα άνετο σαλόνι. Προκαλεί μια αίσθηση επισημότητας που όταν χρησιμοποιείται σε πινελιές ανυψώνει αμέσως κάθε χώρο, δημιουργώντας ένα θεμέλιο για το μάτι που εφιστά την προσοχή σας σε ένα αντικείμενο ή μια σημαντική περιοχή.

5. Γκρι ανθρακί

Ένα σκούρο χρώμα τοίχου σαλονιού

Τέλος, αν ψάχνετε για το τέλειο γκρι, αυτό το ατσάλινο γκρι είναι άλλος ένας νικητής. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 Απλά βήματα για να καθαρίσετε τα ξύλινα έπιπλα

Her News

Πως να κάνετε τον καναπέ σας να φαίνεται περισσότερο πολυτελής- 6+1 ιδέες που θα ανανεώσουν το χώρο σας!

HerNews ka

4 ονειρικά παιδικά δωμάτια διάσημων Ελληνίδων μαμάδων

Her News