HerNews.gr
Καριέρα

Γιατί οι δυστυχισμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παραιτηθούν;

Στην εποχή μας, σε πολλές χώρες, πολλοί εργαζόμενοι έχουν κολλήσει σε δουλειές που δεν τους αρέσουν. Παράλληλα όμως έχει παρατηρηθεί ότι το ποσοστό όσων παραιτούνται έχει μειωθεί σημαντικά. 

Επίσης, η ζήτηση για θέσεις εργασίας ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά. Έρευνα του LinkedIn δείχνει ότι οι προσλήψεις έχουν μειωθεί κατά 20,9% στις ΗΠΑ και 22,5% στο Ηνωμένο Βασίλειο από έτος σε έτος. Ταυτόχρονα, η δραστηριότητα αναζήτησης εργασίας των εργαζομένων αυξάνεται. Τα στοιχεία του LinkedIn, τα οποία προβλήθηκαν από το BBC Worklife, δείχνουν αύξηση 150% στις αιτήσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο του 2023 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Στις ΗΠΑ, σημειώθηκε επίσης αύξηση κατά 35% στον αριθμό των αιτήσεων ανά υποψήφιο.

Οι ειδικοί λένε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι χαίρονται να παραμείνουν στη δουλειά τους. Πολλοί έχουν βρει νέους ρόλους για τους οποίους είναι ενθουσιασμένοι μετά από ανακατατάξεις τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν μένει κάθε εργαζόμενος με δική του βούληση. Μερικοί εργαζόμενοι εξακολουθούν να θέλουν να παραιτηθούν, αλλά με αβέβαιες οικονομικές προβλέψεις, μπορεί να παγιδευτούν σε θέσεις εργασίας που δεν τους αρέσουν για το άμεσο μέλλον.

Γιατί δεν παραιτούνται οι εργαζόμενοι;

Η κρίση που επικρατεί στις προσλήψεις έχει φέρει μια αλλαγή στην εργασία. Με την πάροδο του χρόνου, περισσότερες θέσεις εργασίας απομακρύνθηκαν σταθερά από την αγορά. Τώρα, υπάρχουν λιγότερες πιθανές θέσεις για τους εργαζομένους. Για αυτό περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να μένουν εκεί που είναι, ακόμη κι αν είναι δυσαρεστημένοι. Επίσης ρόλο παίζει ο μισθός και το αυξημένο κόστος ζωής. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί κάνουν τους εργαζομένους να μην ψάχνουν για νέες ευκαιρίες.

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν είναι σε μια δουλειά που τους εμπνέει και βλέπουν ευκαιρίες αλλού, πιθανότατα θα κοιτάξουν να καλύψουν τις ανάγκες της σταδιοδρομίας τους με άλλον εργοδότη.Αλλά τώρα, με λίγες προοπτικές, αυτοί οι εργαζόμενοι μπορεί να μην μπορούν να παραιτηθούν.

Εναπόκειται στους εργοδότες να δώσουν ξανά κίνητρα στους εργαζομένους τους ακούγοντας ό,τι θέλουν και ανταποκρινόμενοι στις επιθυμίες τους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τηλεργασία: Οι κίνδυνοι που πρέπει να προσέχουμε

Her News b

Πως να παραιτηθείς από την δουλειά σου αφήνοντας καλή εντύπωση

Her News b

Καριέρα: Αξίζει να μείνεις στην εργασία που βρίσκεσαι;

Her News