HerNews.gr
Σχέσεις

Masterdating: Ο νέος όρος στο λεξικό του dating

Οι viral τάσεις από τα social media εξακολουθούν να προσθέτουν νέους όρους στο λεξικό του dating, με τελευταία προσθήκη το masterdating.

Πριν υποθέσετε οτιδήποτε, περιμένετε! Σε αντίθεση με ό,τι υποδηλώνει ο όρος, το masterdating περιλαμβάνει τα ραντεβού. Μήπως είναι καιρός να το προσθέσουμε στο διαρκώς εξελισσόμενο λεξικό της ποπ-κουλτούρας; Εξάλλου, οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γεμίζουν με βίντεο με άτομα που μιλάνε για το masterdating.

Τι ακριβώς είναι το masterdating;

Τα άτομα που ακολουθούν αυτή την τάση πηγαίνουν μόνα τους σε πολυτελή εστιατόρια, μπαρ, μουσεία ή πάρκα. Η τάση περιλαμβάνει επίσης την περιποίηση του εαυτού σας με ειδικά δώρα, εκτός από τα ραντεβού για να ενσταλάξει την αίσθηση της αυτάρκειας. Μπορεί να ονομαστεί ως μια άσκηση που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο να μάθετε ποιος πραγματικά είστε, να φροντίζετε την ευημερία σας και να αντιμετωπίζετε τη μοναξιά με θάρρος.

Το να βγαίνετε έξω για ραντεβού είναι μια άσκηση αγάπης για τον εαυτό σας, λένε οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων. Μαθαίνετε ποιες είναι οι ανάγκες σας, τι είδους απαιτήσεις έχετε από μια σχέση και ποια πράγματα σας φέρνουν πραγματικά χαρά. Έχει να κάνει με το να αποκαλύπτετε τα δικά σας πάθη. Μάλιστα, πολλοί προτείνουν το «masterdating» τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Το masterdating, ως όρος αλλά και ως τάση, πρέπει να προσθέσουμε, δεν είναι καινούργιο. Η ιδέα το να βγάλετε τον εαυτό σας σε σόλο ραντεβού υπάρχει καιρό.

Το 2010, ο όρος είχε οριστεί ως εξής: Όταν ένα άτομο πηγαίνει σινεμά ή σε μέρος που καταλαμβάνεται κυρίως από ζευγάρια, αλλά το κάνει μόνο του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπάθεια από άλλα άτομα που το παρακολουθούν, καθώς αγοράζουν εισιτήρια ή εισέρχονται στην περιοχή. Μάλιστα είναι λίγο διαφορετικό από όταν ένα άτομο κάθεται σε μια καφετέρια μόνο του για λίγα λεπτά.

Ακόμη κι άτομα που έχουν σχέση μπορούν να δοκιμάσουν να κάνουν masterdating. Πλέον, το hashtag #MasterDating είναι δημοφιλές στο TikTok με 1,6 εκατομμύρια προβολές σε βίντεο.

Μήπως έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες από την σχέση σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νονά: Ο πεντάλογός της

Her News b

Friendship Time Out: Μήπως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα από την κολλητή σου;

Her News b

Quiet Quitting: Τι είναι και πώς απειλεί τη σχέση σου

Her News