HerNews.gr
Beauty

Το λάδι από σπόρους κολοκύθας είναι η πιο πρόσφατη ανακάλυψη για την ανάπτυξη των μαλλιών

Όλοι γνωρίζουμε ότι το φθινόπωρο είναι η κορυφαία εποχή της κολοκύθας: latte μπαχαρικών κολοκύθας, κολοκυθόπιτες, ακόμη και μανικιούρ κολοκύθας. Και αυτή τη σεζόν, προσθέτουμε άλλη μια κολοκύθα στη φθινοπωρινή μας ρουτίνα: το έλαιο από σπόρους κολοκύθας.

Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας έχει λάβει επαίνους για την ικανότητά του να βελτιώνει δραματικά την πυκνότητα, το μήκος και τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών – τόσο πολύ που αρχίζει να ανταγωνίζεται αγαπημένα λάδια που αναπτύσσουν τα μαλλιά, όπως το έλαιο δεντρολίβανου και το νερό ρυζιού.

 Είναι πραγματικά τόσο δυνατοί οι σπόροι από την αγαπημένη σας διακόσμηση του Halloween; Διαβάστε παρακάτω για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το έλαιο σπόρων κολοκύθας για τα μαλλιά.

Τι είναι το λάδι από σπόρους κολοκύθας;

Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας, γνωστό και ως έλαιο πεπίτας, είναι—πολύ προφανώς—ένα είδος ελαίου που εξάγεται από τους σπόρους κολοκύθας. Το έλαιο κολοκυθόσπορου είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες (ιδιαίτερα βιταμίνη Ε ), μέταλλα (όπως ψευδάργυρος), απαραίτητα λιπαρά οξέα (ωμέγα-3 και ωμέγα-6) και αντιοξειδωτικά.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για τη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής και την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές.

ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ:  Το έλαιο σπόρων κολοκύθας βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς τριχωτού της κεφαλής, ενισχύει τον άξονα της τρίχας και προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ: Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι ασφαλές να χρησιμοποιείται τοπικά για τους περισσότερους ανθρώπους, αν και μπορεί να είναι λίγο βαρύ για πιο λεπτούς τύπους μαλλιών.

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ: Είναι ασφαλές για καθημερινή χρήση

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ: Το έλαιο σπόρων κολοκύθας λειτουργεί καλά με τα περισσότερα συστατικά.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ: Αποφύγετε τα ζεστά εργαλεία μετά την τοπική εφαρμογή κολοκυθέλαιου.

Τρόπος Χρήσης

Το έλαιο σπόρων κολοκύθας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους:

  • Ορός μαλλιών: Πολλοί οροί μαλλιών, περιέχουν λάδι από σπόρους κολοκύθας και πρέπει να εφαρμόζονται όπως προτείνεται. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε τον δικό σας ορό μαλλιών συνδυάζοντας έλαιο από σπόρους κολοκύθας με ένα ελαφρύτερο λάδι, όπως το έλαιο jojoba ή το έλαιο αργκάν. Απλώστε μερικές σταγόνες από τον ορό σε καθαρά, στεγνά ή στεγνωμένα με πετσέτα μαλλιά και απλώστε τα στο τριχωτό της κεφαλής, εστιάζοντας σε σημεία που σας ανησυχούν.
  • Θεραπεία leave-in: Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια απλή θεραπεία leave-in αραιώνοντας το έλαιο κολοκύθας με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η αναλογία μπορεί να προσαρμοστεί με βάση τις προτιμήσεις σας. Ψεκάστε σε καθαρό τριχωτό της κεφαλής (στεγνό ή στεγνωμένο με πετσέτα) και απλώστε τις ρίζες.

  • Σε συνδυασμό με σαμπουάν ή κοντίσιονερ: Όλοι οι ειδικοί λένε ότι ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσετε το έλαιο κολοκύθας στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας είναι να προσθέσετε μερικές (μία ή δύο) σταγόνες από αυτό στο κανονικό σας σαμπουάν ή κοντίσιονερ.
  • Απευθείας εφαρμογή: Απλώστε μια μικρή ποσότητα ελαίου από σπόρους κολοκύθας στις παλάμες και τα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ με το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής, εστιάζοντας σε περιοχές όπου θέλετε να προωθήσετε την ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Κατάποση: Tο έλαιο κολοκύθας μπορεί να ληφθεί από το στόμα και θα πρέπει να παρέχει τα ίδια αποτελέσματα με τις τοπικές θεραπείες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Conditioner vs Conditioning Mask: Ανακαλύψτε τις διαφορές τους!

HerNewskl

Αθηνά Οικονομάκου: Δείτε τον τρόπο που εφάρμοσε το espresso make-up

HerNewskl

Victoria Beckham: Το μυστικό της για ξεκούραστα μάτια

Her News