HerNews.gr
Pets

Γιατί η γάτα μου δεν νιαουρίζει;

Δεν είναι ακριβώς είδηση ​​μια γάτα επικοινωνεί με τους ανθρώπους νιαουρίζοντας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να έχετε ήδη μάθει να αναγνωρίζετε τι σημαίνει κάθε νιαούρισμα της γάτας σας. Αν η γάτα σας σταματήσει να νιαουρίζει, ωστόσο, μπορεί να έχετε πρόβλημα.

Ορισμένες αιτίες αυτής της περίεργης αλλαγής είναι φυσιολογικές και μερικές φορές θα επιλυθούν γρήγορα. Αλλά υπάρχουν επίσης πιθανές αιτίες που μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ενημερώσετε νωρίς τον κτηνίατρό σας. 

Η συναισθηματική αναστάτωση θα μπορούσε να είναι η αιτία

Εάν η γάτα σας δεν νιαουρίζει, μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι αγχωμένη ή αναστατωμένη. Ίσως να έχετε μόλις μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι και να νιώθει φόβο. Το ίδιο ισχύει αν έχετε φέρει πρόσφατα ένα νέο κατοικίδιο στο σπίτι. Η γάτα σας μπορεί να προσπαθεί να αποφύγει το νέο κατοικίδιο και τυχόν καυγάδες που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν νιαουρίσει και κάνει θόρυβο.

Εάν υποψιάζεστε ότι το γατάκι σας έχει σταματήσει να νιαουρίζει επειδή είναι αναστατωμένη, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να τη στηρίξετε. Φτιάξτε έναν ασφαλή χώρο στο σπίτι όπου άλλα κατοικίδια δεν μπορούν να πάνε, για να νιώσει το γατάκι σας καλύτερα.

Οι ασθένειες μπορεί να κάνουν μια γάτα να μην νιαουρίζει για λίγο

Ορισμένες ασθένειες των αιλουροειδών μπορεί επίσης να αναγκάσουν τη γατούλα σας να σταματήσει να νιαουρίζει. Οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού θα μπορούσαν να προκαλέσουν λαρυγγίτιδα στις γάτες, αν και αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο. Εκτός από το να χάσει το νιαούρισμά της, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η γάτα σας βήχει και φτερνίζεται ή μπορεί να χάσει την όρεξή της.

Οι αλλεργίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν συριγμό και φτέρνισμα και μπορεί να μειώσουν ή να σταματήσουν το νιαούρισμα της γάτας σας.

Εάν υποψιάζεστε ότι η γάτα σας είναι άρρωστη, προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας αμέσως. Με τη θεραπεία, η γάτα σας συνήθως θα αρχίσει να νιαουρίζει ξανά, μόλις νιώσει καλύτερα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να κρατήσεις απασχολημένο τον σκύλο σου όσο είσαι στη δουλειά

Her News

Μαθήματα ζωής που παίρνουμε από έναν σκύλο

Her News

Συνεπιμέλεια για τα κατοικίδια: Τι γίνεται όταν χωρίζουν τα ζευγάρια;

Her News