HerNews.gr
Beauty

Οδηγός για τη δημιουργία μιας ρουτίνας περιποίησης σώματος

Όλοι καταβάλλουμε πολλή δουλειά για να δημιουργήσουμε την πιο αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος επιδιώκοντας ένα λαμπερό δέρμα, αλλά συχνά παραβλέπουμε το δέρμα πέρα από το πρόσωπο. Το δέρμα μας κάτω από τον λαιμό απαιτεί επίσης σωστή και τακτική φροντίδα και συντήρηση.

Η δημιουργία μιας συνεπούς ρουτίνας περιποίησης σώματος θα σας βοηθήσει στην απόκτηση ενός υγιούς δέρματος.  Ακριβώς όπως το skincare στο πρόσωπο, έτσι και στο σώμα πρέπει να προσαρμόσετε την ρουτίνα στις μοναδικές ανάγκες του δέρματός σας.

Παρακάτω είναι ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης σώματος που διατηρεί το δέρμα σας υγιές και λαμπερό από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Dry brushing

Η τεχνική του στεγνού βουρτσίσματος έχει κερδίσει μια θέση στο skincare τα τελευταία χρόνια μεταξύ των beauty influencers που ορκίζονται στα εντυπωσιακά οφέλη της. Η μακραίωνη πρακτική περιλαμβάνει τη χρήση μιας βούρτσας σώματος με φυσικές τρίχες για απαλό μασάζ στο δέρμα με κυκλικές κινήσεις. Αυτό το μασάζ απομακρύνει τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, ενώ διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και προάγει τη λεμφική παροχέτευση. Αυξάνοντας τη ροή του αίματος, το στεγνό βούρτσισμα βοηθά επίσης στην αναζωογόνηση και σύσφιξη του σώματος για νεανικό και σφριγηλό δέρμα.

Απολέπιση

Η τακτική απολέπιση είναι απαραίτητη για το πρόσωπό σας, επομένως θα πρέπει να είναι απαραίτητη και για το σώμα σας. Η απολέπιση σε μια ρουτίνα περιποίησης σώματος δεν είναι μόνο αποτελεσματική για να διατηρεί το δέρμα λείο και λαμπερό. Παράλληλα αντιμετωπίζει προβλήματα όπως φραγμένους πόρους και τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Αφού βρέξετε το δέρμα σας στο ντους, απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από το αγαπημένο σας scrub απευθείας στο δέρμα και στη συνέχεια κάντε απολέπιση με απαλές κυκλικές κινήσεις.

Καθαρισμός

Διαλέξτε ένα αφρόλουτρο σώματος για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα προϊόντος ή ακαθαρσίες που έχουν μείνει στο δέρμα. Επιλέξτε ένα αφρόλουτρο ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, όπως ακριβώς θα κάνατε για το καθαριστικό προσώπου. Για όσες έχουν ξηρό δέρμα, αναζητήστε μια ενυδατική φόρμουλα με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή φυσικά έλαια που προσφέρουν ενυδάτωση στο δέρμα. Για όσες έχουν λιπαρό δέρμα, ένα αφρόλουτρο με σαλικυλικό οξύ βοηθά στη διάλυση της περίσσειας λιπαρότητας. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, επιλέξτε ένα απαλό προϊόν καθαρισμού χωρίς συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα, όπως αλκοόλες, τεχνητά αρώματα και αιθέρια έλαια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

4 Skincare συστατικά για λαμπερή επιδερμίδα

Her News

Αν λούζετε τα μαλλιά σας έτσι, το κάνετε λάθος

Her News

Βήμα προς βήμα νυχτερινή ρουτίνα για απαλή επιδερμίδα

Her News