HerNews.gr
Health

Στεγνό βούρτσισμα στο σώμα για ευεξία

Τελευταία έχει γίνει πολύ θόρυβος σε περιοδικά και διαδίκτυο για το στεγνό βούρτσισμα και τα οφέλη του. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία από το στεγνό βούρτσισμα που το κάνουν τόσο να αξίζει που καλό θα ήταν να το προσθέσετε στην πρωινή σας ρουτίνα.

Το στεγνό βούρτσισμα έχει μακρά ιστορία, που χρονολογείται εδώ και πολλούς αιώνες. Κι ενώ το dry brushing προωθείται συνήθως σήμερα ως προληπτική μέθοδος για το ξηρό δέρμα και την απολέπιση, βοηθάει και στην ευεξία.

Στεγνό βούρτσισμα για ευεξία

Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί δυνητικά να διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στο δέρμα, κάτι που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε αναζωογονημένοι.

Λόγω της αναζωογονητικής και διεγερτικής του δράσης, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η προσθήκη του στεγνού βουρτσίσματος στην πρωινή τους ρουτίνα πραγματικά τους ξυπνά καλύτερα από μια κούπα καφέ. Αυτή η πρακτική του στεγνού βουρτσίσματος επηρεάζει το μυαλό και το σώμα όσον αφορά την εγρήγορση, την εστίαση και την προετοιμασία για την ημέρα.

Η τακτική χρήση μιας βούρτσας επιταχύνει τον ρυθμό άντλησης αίματος, κάτι που βοηθά το λεμφικό υγρό να ρέει μέσω του σώματος για να απομακρύνει τις τοξίνες και τα παθογόνα μέσα από τους πόρους μας. Το dry brushing ενισχύει την κυκλοφορία μας δημιουργώντας θετική επίδραση στη ροή του αίματος στο σώμα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του νευρικού μας συστήματος.

Η ζωή μας κρατά απασχολημένους, αυτό είναι σίγουρο, αλλά το να αφιερώνετε πέντε λεπτά στον εαυτό σας είναι τόσο σημαντικό kι είναι μια απλή αλλά ικανοποιητική εργασία. Το να κάνετε αυτήν την τεχνική καθημερινά πριν από το ντους θα έχει μόνο χαλαρωτικό αποτέλεσμα. Αυτό το βήμα σας δίνει χρόνο να εστιάσετε στην εργασία που έχετε, ενώ κάνετε στο δέρμα σας ένα απαλό μασάζ. Τι υπέροχος τρόπος για να αρχίσετε τη μέρα σας και να περάσετε λίγα λεπτά χωρίς άγχος με αποδεδειγμένα οφέλη!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πως να διώξουμε την αρνητικότητα από τη ζωή μας!

Her News

Pfizer: Πως αντιδρά το εμβόλιο στην παραλλαγή Δέλτα;

Her News b

Πώς θα νικήσεις το hangover μετά το ξενύχτι της Πρωτοχρονιάς

Her News