HerNews.gr
Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ Γιώργος Βάλλης στέλνει το δικό του μήνυμα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας (World Maritime Day) καθιερώθηκε από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (28 Σεπτεμβρίου 2023).

Στόχος της είναι να εστιάσει την προσοχή στη σημασία της ναυτιλίας, της ασφάλειας στη θάλασσα και το θαλάσσιο περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας εστιάζει στη σπουδαιότητα της ασφάλειας ναυσιπλοΐας, της ασφάλειας των θαλασσίων μεταφορών και του θαλασσίου περιβάλλοντος.Γιορτάζεται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, περιλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πολλές ναυτιλιακές οργανώσεις και συνδικάτα οργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τον εορτασμό της ημέρας.

Αυτές περιλαμβάνουν συμπόσια, δεξιώσεις, ως επίσης και σχολικά μαθήματα που εστιάζουν στον εορτασμό της ημέρας. Ορισμένα σχολεία οργανώνουν επισκέψεις σε ναυτικά μουσεία ώστε οι σπουδαστές να κατανοήσουν τη σημασία του κλάδου της ναυτιλίας και το ρόλο του στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ιστορίας και τη βαρύτητά του στο παγκόσμιο εμπόριο

Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας είναι παγκόσμιος εορτασμός, όχι δημόσια αργία.

Το μήνυμα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργου Βάλλη

«Η Ελλάδα μας η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο, τιμά σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας. Η Ναυτιλία υπήρξε ανέκαθεν ο σημαντικότερος παράγοντας πλούτου και ευημερίας στη χώρα μας.

Παρά τα όσα έχουν γίνει τελευταία, το συμβάν στην ακτοπλοΐα που κλόνισε το πανελλήνιο, αυτή δεν είναι η συνολική εικόνα των ναυτικών μας αλλά μία καταδικαστέα πράξη.

Η συνολική εικόνα των ναυτικών μας είναι άνθρωποι που υπηρετούν πιστά τη ναυτιλία και εργάζονται σκληρά με ναυτοσύνη για να φέρουν εις πέρα το δύσκολο έργο του επαγγέλματος. Εύχομαι πάντα στο χώρο να υπάρχει εξέλιξη και εξυγίανση για την ευημερία της Ναυτιλίας, που πάντα συνδράμει για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας μας αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Χρόνια Πολλά Στην Ναυτιλίας Μας».

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυβέρνηση: Σχέδιο κόντρα στην ενεργειακή ακρίβεια

Her News b

Μετρό Πειραιά: Παρουσία του Πρωθυπουργού θα γίνουν τα εγκαίνια της επέκτασης Γραμμής 3

HerNews ka

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης

Her News b