HerNews.gr
Health

Πολυκυστικές ωοθήκες: Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα

Εκατομμύρια γυναίκες έχουν πολυκυστικές ωοθήκες παγκοσμίως, αλλά παρόλο αυτά μιλάμε για μια εκπληκτικά αόρατη ασθένεια. Οι άνθρωποι απλά δεν μιλούν πραγματικά για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Τι είναι οι πολυκυστικές ωοθήκες;

Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες μιας γυναίκας παράγουν περισσότερες ανδρικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, από το κανονικό, οδηγώντας σε ορμονική ανισορροπία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη κύστεων στις ωοθήκες καθώς και στειρότητα, διαταράσσοντας την ικανότητα της γυναίκας να έχει ωορρηξία κι εμποδίζοντας την ανάπτυξη ή την απελευθέρωση ωαρίων κατά την έμμηνο ρύση.

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα;

Για να διαγνωστείτε με πολυκυστικές ωοθήκες, πρέπει να έχετε δύο από τα ακόλουθα τρία συμπτώματα: ακανόνιστες ή σπάνιες περιόδους, υψηλότερα επίπεδα ανδρικών ορμονών (ανδρογόνων) από το κανονικό και κύστεις στις ωοθήκες σας, που μπορούν να ανιχνευθούν με υπερηχογράφημα.

Το πιο αξιοσημείωτο από αυτά τα συμπτώματα είναι πιθανώς ακανόνιστες ή λιγότερες από οκτώ περιόδους τον χρόνο. Όσες έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να ενημερωθούν για την ορμονική τους ανισορροπία εάν έχουν τρίχες που μεγαλώνουν σε απροσδόκητα μέρη, όπως το πρόσωπό τους ή άλλες περιοχές που σχετίζονται πιο τυπικά με ανδρική τριχοφυΐα. Αυτό το σύμπτωμα έχει στην πραγματικότητα το δικό του όνομα επειδή είναι τόσο κοινό (το 70% των γυναικών με πολυκυστικές ωοθήκες το εμφανίζουν): υπερτρίχωση.

ακμή

Η επίμονη ακμή, η απώλεια μαλλιών και η αύξηση του σωματικού βάρους ή η δυσκολία στην απώλεια βάρους μπορεί επίσης να αποτελούν ενδείξεις. Δύο άλλες κοινές εκδηλώσεις της ορμονικής ανισορροπίας είναι οι σκουρόχρωμες περιοχές του δέρματός σας, όπως οι πτυχές του λαιμού και η βουβωνική χώρα, και η ανάπτυξη δερματικών πτερυγίων στις μασχάλες ή τον λαιμό σας.

Πολλές γυναίκες, ωστόσο, παρατηρούν ότι κάτι δεν πάει καλά και διαγιγνώσκονται μόνο όταν έχουν πρόβλημα να συλλάβουν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα το βράδυ

Her News

Πώς να απαλλαγείτε από κοριούς: Ένας πλήρης οδηγός

HerNews ka

Τα φυτικά γάλατα που ενισχύουν την μακροζωία

Her News