HerNews.gr
Health

Τα φυτικά γάλατα που ενισχύουν την μακροζωία

Σύμφωνα με τον Dan Buettner, ιδρυτή των Blue Zones, συγγραφέα των μπεστ σέλερ των New York Times και οικοδεσπότη της νέας σειράς του Netflix Live to 100: Secrets of the Blue Zones, τα φυτικά γάλατα ενισχύουν την μακροζωία και προάγουν την υγιή γήρανση. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση γάλακτος από αγελάδες δεν είναι εξαιρετικά κυρίαρχη σε καμία από τις Μπλε Ζώνες (εκτός για ορισμένους Αντβεντιστές στη Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια).

Φυτικά γάλατα και μακροζωία

Οι άνθρωποι στην Ικαρία και στη Σαρδηνία καταναλώνουν προϊόντα αιγοπρόβειου γάλακτος (καθώς και λίγο αγελαδινό γάλα) με μέτρο. Τούτου λεχθέντος, ο Buettner λέει ότι οι κορυφαίες πηγές «γάλακτος» σε δύο από τις σημαντικότερες Μπλε Ζώνες δεν προέρχονται καθόλου από ζώα. Στην πραγματικότητα, είναι φυτικής προέλευσης. Οι άνθρωποι στην Οκινάουα της Ιαπωνίας συχνά αναζητούν γάλα σόγιας. Οι Αντβεντιστές στη Λόμα Λίντα της Καλιφόρνια πίνουν μια μεγάλη ποικιλία από γάλατα ξηρών καρπών. Ας εμβαθύνουμε στο καθένα.

Τα οφέλη του γάλακτος σόγιας

Σύμφωνα με τον γαστρεντερολόγο Will Bulsiewicz, το γάλα σόγιας είναι ένα από τα καλύτερα φυτικά γάλατα για την υγεία του εντέρου για διάφορους λόγους. Για αρχή, έχει σχεδόν τόση πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα με το αγελαδινό γάλα, με 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι. Το γάλα σόγιας περιέχει ισοφλαβόνες, οι οποίες είναι φυτικές ενώσεις που συνδέονται με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η βελτίωση της υγείας των οστών.

Τα οφέλη του γάλακτος ξηρών καρπών

Το γάλα με καρύδια είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Τα καρύδια είναι ο μόνος ξηρός καρπός που θεωρείται εξαιρετική πηγή άλφα-λινολενικού οξέο. Αυτό το γάλα γάλα ξηρών καρπών αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μακροπρόθεσμη υγεία του εγκεφάλου. 

Το αγελαδινό γάλα, εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να προσφέρει σημαντικά προνόμια υγεία.

Τούτου λεχθέντος, είναι καλό να πίνετε καθημερινά γάλα ή να καταναλώνετε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί ή το γιαούρτι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αύξηση της πρόσληψης ασβεστίου συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης, που είναι συχνή στις γυναίκες. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά καθώς μεγαλώνετε. Επιπλέον, το αγελαδινό γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου (300 χιλιοστόγραμμα ανά φλιτζάνι). Περιέχει βέβαια  πρωτεΐνη (8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι) κι άλλες απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Οι 4 «χρυσοί κανόνες» για το πώς να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Πως να ξεκουράσετε τα μάτια σας από τον υπολογιστή

Her News b

Διατροφή: Αυτό το φρούτο συμβάλλει στην μείωση της γήρανσης

Her News b

Διαβήτης: Οδηγίες για ξέγνοιαστες και ασφαλείς διακοπές

Her News