HerNews.gr
Beauty

Γιατί τα φρύδια σας λεπταίνουν όσο μεγαλώνετε;

Τα φρύδια παίζουν αρκετούς κρίσιμους ρόλους. Πλαισιώνουν το πρόσωπο και σας βοηθούν να εκφράσετε συναισθήματα, όπως έκπληξη, ευτυχία και θυμό. Βοηθούν επίσης στην προστασία των ματιών σας από την υγρασία και το φως.

Αλλά καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα φρύδια σας αρχίζουν να φαίνονται λίγο πιο λεπτά.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πιο αραιά φρύδια καθώς γερνούν. Με την ηλικία, οι θύλακες των τριχών των φρυδιών γερνούν, δημιουργώντας συχνά πιο λεπτές τρίχες.

Γύρω στα 40, τα επίπεδα των ορμονών οιστρογόνου ή τεστοστερόνης αρχίζουν να μειώνονται. Και μαζί με αυτό έρχεται η αραίωση και η τριχόπτωση.

Μαζί με τη φυσική αντίδραση των φρυδιών σας στη γήρανση, αρκετοί άλλοι παράγοντες μπορούν να κάνουν τα φρύδια σας να λεπτύνουν. Μπορεί να σχετίζεται με την ηλικία, το αν τα βγάζετε πολύ, τις θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία, η νόσος του θυρεοειδούς, οι ορμονικές διακυμάνσεις ή η μη ισορροπημένη διατροφή.

Οι δερματολόγοι λένε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης των λεπτών φρυδιών, συμπεριλαμβανομένων θεραπειών στο σπίτι και θεραπειών στο ιατρείο. Δείτε πώς να χειριστείτε τα αραιά φρύδια.

Γιατί τα φρύδια σας λεπταίνουν όσο μεγαλώνετε;

Η φυσική διαδικασία γήρανσης επηρεάζει τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας. Αυτό μπορεί να μειώσει την πυκνότητα και το πάχος των φρυδιών.

Η γήρανση μπορεί επίσης να προκαλέσει μείωση της παραγωγής μελανίνης, της χρωστικής που είναι υπεύθυνη για το χρώμα των μαλλιών, με αποτέλεσμα πιο ανοιχτόχρωμα και αραιά φρύδια.

Οι ορμονικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης, μπορούν να συμβάλουν στο πρόβλημα. Οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α , της βιταμίνης Β7 (βιοτίνη), του ψευδαργύρου και του σιδήρου, μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των τριχών. Η νόσος του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια τριχών στα φρύδια και σε δερματικές παθήσεις, όπως έκζεμα ή ψωρίαση, ή η αυτοάνοση νόσος γυροειδής αλωπεκία μπορεί να επηρεάσει τα φρύδια σας.

Η γενετική παίζει επίσης ρόλο. Ο αριθμός των τριχοθυλακίων που έχετε και το πάχος των φρυδιών σας είναι γενετικά προκαθορισμένοι.

Εάν ένα άτομο ξεκινά με λιγότερες τρίχες στα φρύδια, μπορεί απλώς να φαίνεται σαν να χάνει τρίχες πιο γρήγορα από κάποιον που έχει βιολογικά περισσότερες τρίχες από τη γέννησή του και είναι παρόμοιας ηλικίας.

Πώς να επιβραδύνετε την αραίωση των φρυδιών

Εάν έχετε ήδη παρατηρήσει ότι τα φρύδια σας φαίνονται λεπτά, οι δερματολόγοι λένε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να επιβραδύνετε τη διαδικασία.

Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένου μιας ποικιλίας από φρούτα και λαχανικά.

Πάρτε συμπληρώματα βιταμίνης Ε, βιοτίνης και σιδήρου για να επιταχύνετε την ανάπτυξη των μαλλιών.

Εφαρμόστε αντηλιακό στα φρύδια σας, καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν τους ευαίσθητους θύλακες των τριχών.

Αποφύγετε τη χρήση απολέπισης ή άλλων προϊόντων περιποίησης δέρματος και καλλυντικών με σκληρές χημικές ουσίες και επιλέξτε αποκλειστικά φυσικά προϊόντα.

Χρησιμοποιήστε έναν ορό για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των φρυδιών. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για την καλύτερη πορεία δράσης.

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το δέρμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λάθη που κάνεις και έχεις φριζαρισμένα μαλλιά

Her News

Lip combos: Οι καλύτεροι συνδυασμοί κραγιόν για το καλοκαίρι

Her News

Κατερίνα Καινούργιου: Yιοθέτησε το burnt μακιγιαζ και είναι άκρως εντυπωσιακή

HerNewskl