HerNews.gr
Beauty

Τα καλύτερα αιθέρια έλαια για το δέρμα, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι ευρέως γνωστά για τα καταπραϋντικά και αναζωογονητικά τους αρώματα, αλλά έχουν και τοπικά οφέλη. Ωστόσο, πριν αρχίσετε να τα αλείφετε στο δέρμα σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα αιθέρια έλαια είναι απίστευτα ισχυρά. Αυτό κάνει πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμό.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια, καθώς και ποια είναι τα καλύτερα έλαια για το δέρμα.

Πώς λειτουργούν τα αιθέρια έλαια στο δέρμα;

Όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, τα έλαια μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το σώμα μέσω τριών βασικών μηχανισμών. Αρχικά, απορροφώνται μέσω του δέρματος και μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό επιτρέπει στις ευεργετικές ενώσεις τους να κυκλοφορούν σε όλο το σώμα.

Προσφέρουν τοπικά οφέλη στην περιοχή εφαρμογής, για παράδειγμα καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα, μειώνουν τη φλεγμονή ή παρέχουν αντιοξειδωτικά. Τα αρωματικά μόρια των αιθέριων ελαίων μπορούν να εισπνευστούν, επηρεάζοντας τη διάθεση και τα συναισθήματα μέσω του μεταιχμιακού συστήματος στον εγκέφαλο.

Τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά συμπυκνωμένα, η αραίωσή τους με λάδι βοηθά στη μείωση του κινδύνου ερεθισμού  του δέρματος.

Το καλύτερο αιθέριο έλαιο για ευαίσθητο δέρμα: έλαιο χαμομηλιού

Το έλαιο χαμομηλιού καταπραΰνει και μειώνει τη φλεγμονή, καθιστώντας το χρήσιμο για ευαίσθητες ή ερεθισμένες δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα ή η ροδόχρου ακμή. Κάντε μασάζ στο δέρμα σας για μια χαλαρωτική περιποίηση προσώπου.

Το καλύτερο αιθέριο έλαιο για ξηρό δέρμα: έλαιο νερολί

Ένας ήρωας ενυδάτωσης, το αιθέριο έλαιο νερολί βοηθά τόσο στην αναπλήρωση, όσο και στην δέσμευση της υγρασίας στα κύτταρά μας. Έχει επίσης τις δυνάμεις να μαλακώνει και να προστατεύει τον φραγμό του δέρματος για ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα, δίνοντας μια υπέροχη λάμψη. Αν ψάχνετε για ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για λαμπερό δέρμα, το έχετε βρει με τη μορφή αυτού του εκχυλίσματος λουλουδιών.

Το καλύτερο αιθέριο έλαιο για ερεθισμένο δέρμα: έλαιο λεβάντας

Εκτός από το ότι είναι ένα από τα αιθέρια έλαια με την καλύτερη μυρωδιά, η λεβάντα είναι ένα από τα καλύτερα έλαια για την αποκατάσταση του δέρματος. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας ηρεμεί και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προάγει την επούλωση των πληγών. Είναι εξαιρετικό για όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα για ευαίσθητο ή ερεθισμένο δέρμα.

Για να προσθέσετε λάδι λεβάντας στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας, μπορείτε να το συνδυάσετε με μερικές σταγόνες από λάδι jojoba ή λάδι καρύδας και να το εφαρμόσετε ως ενυδατική κρέμα.

Πολυτελή αρώματα με νότες από μέλι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μακιγιάζ: Ποια είναι η διάρκεια ζωής του κάθε beauty item;

HerNewskl

Λαμπερό Πρόσωπο: 5 τρόποι για να έχετε το πιο όμορφο δέρμα

Her News b

Beyoncé: Υιοθέττησε λευκό μανικιούρ με μεταλλικό φινίρισμα

HerNewskl