HerNews.gr
Beauty

Λάθη που κάνεις και έχεις φριζαρισμένα μαλλιά

Έχετε φριζαρισμένα μαλλιά που σας ταλαιπωρούν; Μπορεί το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό ως λύση να είναι ένα νέο κούρεμα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές θεραπείες για ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά που δεν απαιτούν τόσο συναισθηματικό κόστος. Σας τα αναλύουμε όλα σήμερα.

Αντιμετωπίστε τα φριζαρισμένα μαλλιά

Τα μαλλιά σας έχουν πολλούς τρόπους να σας πουν ότι είναι βαθιά αφυδατωμένα. Μπορείτε να παρατηρήσετε τις άκρες τους και το πόσο θαμπά ή εύθραυστα είναι. 

Τώρα που έχετε διαπιστώσει ότι τα μαλλιά σας ζητούν ενυδάτωση, το επόμενο βήμα σας είναι να βρείτε τον ένοχο και να τον αντιμετωπίσετε. Τα ξηρά μαλλιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων που κυμαίνονται από το πώς φροντίζετε τα μαλλιά σας έως πράγματα εντελώς εκτός ελέγχου.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες (όπως οι ακτίνες UV και η έλλειψη υγρασίας) και η γενετική (όπως το πορώδες των μαλλιών σας ) είναι βασικά παραδείγματα εκείνων των πραγμάτων που δεν μπορείτε να ελέγξετε. 

Ποια λάθη όμως κάνετε εσείς κι έχετε μαλλιά που φριζάρουν;

Μήπως χρησιμοποιείτε σε υπερβολικό βαθμό ισιωτική για τα μαλλιά σας ή πιστολάκι; Αν ναι, σας προτείνουμε να χαλαρώσετε λίγο και να ορίσετε μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα ως ημέρες styling χωρίς θερμότητα. Τις μέρες που λούζεστε και στεγνώνετε με πιστολάκι, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν  για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα.

Επίσης, ενώ οι θεραπείες κερατίνης μεταμορφώνουν δραματικά τα φριζαρισμένα, ατίθασα, θαμπά μαλλιά, απαιτούν εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία και σκληρές χημικές ουσίες που απορροφούν την υγρασία από τα μαλλιά. Οπότε αν θέλετε να κάνετε αυτή τη θεραπεία, ψάξτε το πολύ καλά.

Τέλος παίζει ρόλο τι προϊόντα χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας. Το σαμπουάν με θειικά άλατα κλέβει την υγρασία από τα μαλλιά σας. Ακριβώς επειδή ένα προϊόν είναι φτιαγμένο για μαλλιά δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές. Φροντίστε λοιπόν να είστε πάντα σε επαγρύπνηση σχετικά με τον έλεγχο των συστατικών του προϊόντος πριν το αγοράσετε!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Είναι αλήθεια ότι ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να αλλάξει – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

HerNews ka

Τα απόλυτα 90’s αξεσουάρ που θα απογειώσουν το στυλ σου

HerNews ka

Δούκισσα Νομικού: Το κομψό μανικιούρ που υιοθέτησε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2023

HerNewskl