HerNews.gr
Ψυχολογία

Δείτε πως να είστε πιο αισιόδοξοι, όταν είστε απόλυτα αγχωμένοι

Αν νιώθετε απόλυτα αγχωμένοι και δεν ξέρετε πώς να είστε πιο αισιόδοξοι, σας έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να νιώσετε λίγη ανακούφιση.

1. Κάντε ωριαίο check

Τις περισσότερες φορές, δεν είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή που μας αγχώνει τόσο πολύ, αλλά η προσμονή του τι πρόκειται να συμβεί. Φοβάστε το ραντεβού με τον γιατρό σας αύριο το πρωί; Επιστρέψτε τον εαυτό σας στη στιγμή ρωτώντας περιοδικά τον εαυτό σας «Είμαι καλά αυτή τη στιγμή;» Οι πιθανότητες είναι ότι μένετε “εκεί” μια χαρά προς το παρόν. Συνεχίστε να αναρωτιέστε όποτε χρειάζεστε μια γρήγορη θετική επιβεβαίωση.

2. Επιστρατεύστε φίλους για να σας ενθαρρύνουν

Όταν περνάτε μια κακή μέρα (ή εβδομάδα ή μήνα), το πρώτο σας ένστικτο μπορεί να είναι να απομονωθείτε, σωστά; Αλλά η εμπιστοσύνη σε κάποιον βοηθά, υποσχόμαστε. Στείλτε μήνυμα σε έναν φίλο (ή σε πέντε), πείτε του ότι περνάτε δύσκολες στιγμές και ζητήστε ενδυναμωτικά κείμενα, αστεία GIF ή χαριτωμένες φωτογραφίες ζώων.

3. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι μέντας

Όταν έχετε φτάσει στο απόγειο «η ζωή μου καταρρέει», το να κάνετε ένα μασάζ ή να κάνετε ένα αφρόλουτρο πιθανότατα δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων σας. Εάν δεν μπορείτε να φύγετε κρυφά για μια ώρα, φτιάξτε (ή αγοράστε) ένα φλιτζάνι τσάι. Νιώστε τη ζεστασιά της κούπας με τα χέρια σας, εισπνεύστε τον ατμό και πιείτε αργά. Επίσης η μέντα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι προκαλεί ηρεμιστικά αποτελέσματα, τόσο στο γαστρεντερικό σύστημα, όσο και στο νευρικό σύστημα. Είναι ένας γρήγορος, αποτελεσματικός τρόπος για να απελευθερώσετε λίγη από αυτή την ένταση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως φλερτάρεις χωρίς να το καταλαβαίνεις; Αυτά είναι τα σημάδια

Her News b

Γελάστε γιατί…χανόμαστε!

Her News b

Γιατί οι άνθρωποι λένε ψέματα;

Her News