HerNews.gr
Health

To “μυστικό συστατικό” που απομακρύνει την οσμή του σκόρδου από την αναπνοή μας

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να “αγκαλιάσετε” την αλμυρή, βουτυρώδη γεύση του σκόρδου. Από την άλλη πλευρά, η δύσοσμη αναπνοή είναι δεδομένη μετά την απόλαυση αυτών των νόστιμων πιάτων.

Τι θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να απαλλαγείτε εντελώς από την δύσοσμη αναπνοή με ένα μόνο φαγητό; Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι αυτό είναι αλήθεια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια θα μπορούσε να είναι η λύση, με την υποστήριξη της επιστήμης. 

Garlic

Τι Βρήκε η Μελέτη

Η νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή πρωτεΐνες θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την οσμή στην αναπνοή κάποιου μετά την κατανάλωση σκόρδου. Και υπάρχει μια τροφή που αναδεικνύει και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την το απόλυτο “αποσμητικό” για την αναπνοή.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το απλό γιαούρτι με πλήρες γάλα μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της δυσοσμίας όταν καταναλωθεί αμέσως μετά την κατανάλωση σκόρδου. Αυτό συμβαίνει επειδή το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και υγιή λίπη που βοηθούν στην κάλυψη των γεύσεων.

μια φωτογραφία των φλυτζανιών γιαουρτιού με μούσλι με φρυγανισμένο πεκάν-κεράσι

Αν λοιπόν είστε λάτρης του σκόρδου, δοκιμάστε να φάτε λίγο γιαούρτι αφού απολαύσετε το πιάτο με σκόρδο της επιλογής σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να γεμίσετε το αγαπημένο σας απλό γιαούρτι με φράουλες ή βατόμουρα και μέλι.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο τον γυναικολόγο μας;

Her News

Τα πλεονεκτήματα του να κοιμάσαι γυμνή

Her News b

Καούρες: Ποιες τροφές τις διώχνουν μακριά;

Her News b