HerNews.gr
Fitness

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική άσκηση;

Η τακτική άσκηση ωφελεί το σώμα σας με διάφορους τρόπους. Η γυμναστική προκαλεί απώλεια βάρους, βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και αυξάνει την αντοχή σας. Γνωρίζατε ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία σας; Αντί της τρέλας της φυσικής κατάστασης που έχει κυριεύσει τον κόσμο, πόση έμφαση δίνετε στο να επιτρέψετε στο σώμα σας να έχει επαρκή ανάπαυση και αποκατάσταση;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι άσκησης. Το να ωθήσεις τον εαυτό σου στα όριά σου δεν είναι πάντα κακό! Σε τελική ανάλυση, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να ξεπερνάτε τις δικές σας προσδοκίες για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Ωστόσο, η υπερβολική καταπόνηση κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας προπόνησης μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία και ασφυκτική απόδοση μακροπρόθεσμα.

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε την υπερβολική άσκηση;

Μερικά σημάδια ότι ασκείστε υπερβολικά είναι η κακή ποιότητα ύπνου, οι επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί, η υπερβολική απώλεια βάρους, η αφυδάτωση και το στρες.

Θα πρέπει να δίνετε τόση έμφαση στην ανάπαυση, όσο και στην γυμναστική. Η ισορροπία είναι το κλειδί! Εάν αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένοι και πονάτε, μπορεί να φταίει η υπερβολική προπόνηση. 

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε αρκετά. Ως υγιής ενήλικας, θα πρέπει να στοχεύετε σε 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει αρκετό χρόνο για να ξεκουραστείτε επαρκώς.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση. Το νερό είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η άσκηση μπορεί να σας αφυδατώσει πολύ. Βάλτε ως στόχο να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να εξασφαλίσετε τη σωστή ενυδάτωση.

Φροντίστε να τρώτε αρκετά. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να μην τροφοδοτείτε σωστά το σώμα σας για τις έντονες ασκήσεις που θα κάνετε. Προσπαθήστε να γεμίζετε με υγιεινά και ισορροπημένα γεύματα όλη την ημέρα.

Ακούστε το σώμα σας. Εάν πονάτε πολύ, αφιερώστε χρόνο για να ξεκουραστείτε. Εάν νιώθετε τους μύες σας να τεντώνονται καθώς σηκώνετε βάρη, κάντε ένα διάλειμμα. 

Τι πρέπει να τρως πριν από έναν αγώνα δρόμου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τρέξιμο: Tips για να κάψεις περισσότερο λίπος

Her News

Jennifer Garner: Η πρωινή προπόνηση που ακολουθεί η ηθοποιός

Her News

Yoga: Ασκήσεις για τα μάτια που πρέπει να δοκιμάσετε στο σπίτι

Her News