HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Ελεωνόρα Μελέτη: «Το 2007 διαγνώστηκα με συναισθηματική κακοποίηση»

Η Ελεωνόρα Μελέτη ήταν η σημερινή καλεσμένη της Ελένης.

Η Ελεωνόρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» και μίλησε για όλα. Η γνωστή παρουσιάστρια δεν «μασάει» τα λόγια της αλλά όπως είπε η ίδια, δεν ξέρει εάν αυτό είναι τόλμη.

«Δεν ξέρω εάν είμαι τολμηρή. Κάποιοι το λένε αντισυμβατικό. Σίγουρα δεν πρόκειται να κρατήσω μέσα μου αυτό που θέλω να πω επειδή δεν είναι το ίδιο με αυτό που πιστεύει ο κόσμος», είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τη φετινή χρονιά στην εκπομπή της.

«Οποιαδήποτε αλλαγή, αλλάζει μία εκπομπή. Φέτος είμαι χαρούμενη γιατί συνεργάζομαι με ανθρώπους που ήθελα να συνεργαστώ στο παρελθόν αλλά και με ανθρώπους που έχω ξαναδουλέψει. Έχω μία αίσθηση χαράς όταν πηγαίνω. Υπάρχει ένα ωραίο κλίμα. Η ευρύτερη αίσθηση που έχω για αυτό που συμβαίνει φέτος στην τηλεόραση, δεν την έχω βαφτίσει ακόμα. Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν το έχω ξαναβιώσει».

«Για εμένα η τηλεόραση είναι δουλειά»

Όπως είπε, θεωρεί πως φέτος στην τηλεόραση υπάρχει μία τάση για αρνητική αυτοαναφορικότητα.

«Μας αρέσει να γεμίζουμε τις εκπομπές μας σχολιάζοντας τους άλλους, κυρίως αρνητικά. Είναι σαν να έχουμε χρίσει μία αρένα και να μπαίνουμε εμείς οι ίδιοι και να κάνουμε κυνομαχίες. Να τρώμε ο ένας τον άλλον μέχρι να βρεθεί το πιο δυνατό σκυλί. Και να πάμε στον επόμενο. Θεωρώ πως είναι μία κατάσταση που την έχουμε δημιουργήσει μόνοι μας. Έχω αποφασίσει, ενώ μου έχουν πετάξει το γάντι, πως δεν θέλω να μπω σε αυτήν την αρένα», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:

«Είναι επιλογή και απόφασή μου. Ακόμα και αυτή η επιλογή δίνει το στίγμα μας. Για εμένα η τηλεόραση είναι δουλειά. Και η δουλειά ξεκινάει το πρωί και τελειώνει το μεσημέρι. Έπειτα περνάω στη ζωή μου. Έχω τον άντρα μου, το παιδί μου, και επιλέγω να μην έχω χώρο για τοξικότητες».

Η Ελεωνόρα Μελέτη μιλά για την «ατζέντα» των παρουσιαστών

Η Ελεωνόρα Μελέτη αποκάλυψε πως όταν ήταν στον «Πρωινό καφέ» υπήρξε μια περίοδος όπου κάθε μήνα της έφερναν καινούριο συμπαρουσιαστή, οι οποίοι είχαν τις δικές του απαιτήσεις και όπως είπε, ζητούσαν είτε περισσότερο χρόνο είτε να μιλούν περισσότερο από εκείνη.

«Εμένα αυτά μου τα μεταφέρανε. Αυτό για εμένα είναι ‘’ατζέντα’’. Πέρσι είχαμε στην εκπομπή τον Κώστα Τσουρό, με τον οποίο ήταν συμφωνημένο πως θα είναι μέχρι να πάρει δική του εκπομπή. Αυτό δεν είναι ‘’ατζέντα’’. Εγώ όταν τον έζησα αυτό στον ‘’Πρωινό καφέ’’ ήμουν ανασφαλής και πιθανότατα να ένιωθα και ανεπαρκής. Οι ‘’ατζέντες’’ δεν βοηθάνε στις συνεργασίες. Είναι άλλο οι φιλοδοξίες και άλλο η ‘’ατζέντα’’. Ο ‘’Πρωινός καφές’’ μου δόθηκε σε ένα βράδυ, αλλά ήμουν 4 χρόνια παρουσιάστρια ειδήσεων. Δεν φύτρωσα. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα».

Η Ελεωνόρα Μελέτη για τα κακά παιδιά της τηλεόρασης

Σε σχέση με τα κακά παιδιά της τηλεόρασης είπε πως δεν πρόκειται να μιλήσει με ονόματα γιατί μέχρι να τελειώσει η εκπομπή θα έχει μαζέψει 2-3 αγωγές, πως χαρακτηριστικά είπε.

«Θα πρέπει να το δούμε αυτό, εφόσον δεν σε καλύπτει ο νόμος. Εγώ έχω μιλήσει για τα κακά παιδιά σε αυτούς που πρέπει αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν ένα κακό παιδί ‘’κουκουλώνεται’’ από συνεργάτη ή διοίκηση, εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι και εγώ αυτό θα το λέω. Υπάρχουν σε όλες τις δουλειές κακά παιδιά. Η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται και από το πώς θα εκφράσει τα συναισθήματά του», είπε.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως το 2007 διαγνώστηκε με συναισθηματιήματική κακοποίηση.

«Είχα πάει σε έναν ειδικό και ζήτησα βοήθεια. Είχα κρίσεις πανικού, ένιωθα αποτυχημένη και τελειωμένη. Μετά από ένα διάστημα, ο ειδικός μου είπε πως έχω υποστεί χρόνια συναισθηματική κακοποίηση. Αυτό εγώ το έχω υποστεί από ανθρώπους που πάντα στα μάτια μου θα είναι κακά παιδιά, ό,τι και να λένε οι άλλοι. Όταν σου μιλάνε άσχημα, σε προσβάλλουν, όταν η συμπεριφορά ξεπερνά τα όρια ηθικής, αυτό ορίζεται ως συναισθηματική κακοποίηση. Ακόμα και η σιωπή μπορεί να είναι κακοποίηση», είπε και συνέχισε:

«Παλιά ήμουν το κοριτσάκι που καθόταν στην γωνία και δεν μίλαγε. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πως το εργασιακό περιβάλλον πρέπει να βάζει όρια και δεν πρέπει καλύπτονται άνθρωποι που είναι καλοί στη δουλειά του αλλά είναι κακοποιητικοί και πρέπει να βγει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τον εργαζόμενο που φοβάται να μιλήσει. Είναι μία δικτατορία συναισθημάτων. Άμα θέλουν ονόματα γιατί δεν βγαίνουν να τα πουν εκείνοι; Αφού όλοι τα ξέρουν ποια είναι τα κακά παιδιά».

Τα νούμερα τηλεθέασης και το νέο της Podcast

Σε σχέση με τα νούμερα τηλεθέασης είπε πως πλέον στην τηλεόραση έχουν σταματήσει να δείχνουν τα νούμερα τηλεθέασης γιατί τα ανεβάζουν στα social.

«Μόνο την πρωτιά όμως. Είμαι πολύ χορτάτη από την τηλεθέαση. Παλιότερα ήμουν ‘’καβάλα στο άλογα’’, αλλά πήγαινα σπίτι μου και σκεφτόμουν εάν αυτό που έπαιξα στην εκπομπή ήταν άσχημο. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν αισθανόμουν καλά. Η μετοχή ενός παρουσιαστή κρίνεται και από τα νούμερα αλλά όχι μόνο από αυτά».

Η Ελεωνόρα Μελέτη ξεκινά podcast την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Spotify & Apple Podcasts.

που ξεκινάει με πρώτο θέμα «Ψυχικές διαταραχές και social media» την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο Spotify & Apple Podcasts.

«Είναι ένα πεδίο που δεν το ξέρω αλλά μου είπαν πως είναι πολύ καλά τα επεισόδια. Πάντα θα έχουμε τη βοήθεια ενός ειδικού. Το πρώτο επεισόδιο έχει θέμα ‘’Ψυχικές διαταραχές και social media’’.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όλα όσα είδαμε στους “Πρωταγωνιστές” με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Her News b

Μαρίνα Λαμπροπούλου: «Δεν επιλέγω άνδρες που να πληρώνω μισά – μισά. Είμαι της παλιάς σχολής»

Her News

«Μαύρο Ρόδο»: Τα πρώτα εντυπωσιακά πλάνα από το μοναστήρι που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη σειρά του MEGA

Her News