HerNews.gr
Beauty

Τα 4 βήματα για υγιές δέρμα

Όλοι θέλουν λαμπερό, αψεγάδιαστο και υγιές δέρμα. Αλλά για τους περισσότερους από εμάς που δεν είμαστε ευλογημένοι με φυσικά τέλεια γονίδια, είναι δύσκολο να φτάσουμε εκεί.

Ειδικά όταν έχετε δερματικές παθήσεις όπως η ακμή που πρέπει να αντιμετωπίσετε στην πορεία. Ωστόσο, κάθε ελπίδα δεν έχει χαθεί. Σχεδόν οποιοσδήποτε μπορεί να έχει υπέροχο και υγιές δέρμα.

Παρακάτω σας έχουμε 4 βήματα που θα σας βοηθήσουν.

Ενυδατώστε αμέσως μετά τον καθαρισμό

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη περιποίησης του δέρματος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να περιμένουν πολύ μετά το πλύσιμο για να εφαρμόσουν ενυδατική κρέμα. Είτε πρόκειται για λοσιόν προσώπου, είτε για σώμα, έχετε ένα μικρό παράθυρο μετά τον καθαρισμό για να βάλετε ένα ενυδατικό προϊόν πριν αρχίσει να εξατμίζεται η υγρασία. 

Επαναξιολογήστε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας

Μην πηγαίνετε σε αυτόματο πιλότο με την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Αν το δέρμα σας το νιώθετε καλό τότε χρησιμοποιείστε μια πιο ελαφριά κρέμα νύχτας. Τον Οκτώβριο, όταν το βαρόμετρο πέφτει και το δέρμα σας γίνεται πιο ξηρό, επιλέξτε μια πιο πλούσια φόρμουλα. Επίσης οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας, επειδή το υλικό είναι λιγότερο πορώδες και δεν αντλεί νερό από το δέρμα.

Περιποιηθείτε το δέρμα σας από μέσα

Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα καθαρή και σφριγιλή προσέξτε τη διατροφή σας. Τα τρόφιμα με ψευδάργυρο και μαγνήσιο βοηθάνε στην καταπολέμηση της ακμής.  Ένα κόλπο για την τόνωση της λάμψης είναι να αυξήσετε την πρόσληψη βήτα-καροτίνης προσθέτοντας καρότα ή γλυκοπατάτες σε ένα smoothie.

Δώστε προσοχή στο καθαριστικό σας

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αλλά αν έχετε ξηρό δέρμα, η επιλογή του καθαριστικού προσώπου μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική από την ενυδατική σας κρέμα. Ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι είναι ιδανικό γιατί βοηθά στην αντικατάσταση του φραγμού υγρασίας στο δέρμα.

Θεωρήστε το μια προληπτική προσέγγιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό σας για να αποφύγετε την ξηρότητα, το έκζεμα και την ψωρίαση, αντί να αντιμετωπίζετε απλώς αυτά τα ζητήματα όταν φουντώνουν.

Εύκολοι τρόποι να ανακουφίσεις τα πρησμένα μάτια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Emily Ratajkowski: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της μετά τον χωρισμό της!

HerNewskl

Oilplaning vs Dermaplaning: Αυτές είναι οι βασικές διαφορές τους!

HerNewskl

Winter blooming: Η νέα τάση που θα επικρατήσει στο skincare τον χειμώνα

HerNewskl