HerNews.gr
Διεθνή

Mar Galceran: Η πρώτη βουλευτής με σύνδρομο Down που εκλέχθηκε στην Ισπανία

Στην Ισπανία η Mar Galcerán έγινε η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο Down που εκλέχθηκε ως περιφερειακή βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Βαλένθια . Η ίδια, η οποία είναι 45 ετών, είναι μέλος του Λαϊκού Κόμματος εδώ και αρκετά χρόνια και είχε ήδη θέσει υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές στις 28 Μαΐου 2023, αλλά χωρίς επιτυχία.

Μέσω των social media της, η νέα βουλευτής θέλησε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Βαλένθια Κάρλο Μαζόν: «Για την ευκαιρία που μου δίνετε. Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που είμαι αυτόνομη βουλευτής σε αυτή τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Θα δώσω τα πάντα και θα εργαστώ για να υπηρετήσω τους κατοίκους της Βαλένθια».

Σε απάντηση, το Κόμμα έκανε την ανακοίνωση στο X, γράφοντας ότι «ο καθένας μπορεί, με επιμονή, να πετύχει αυτό που έχει σκοπό». Ο ίδιος ο Πρόεδρος έγραψε ότι πρόκειται για «μεγάλα νέα για την πολιτική, ξεπερνώντας τα εμπόδια».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mar Galceran (@margalceran)

Η ιστορία της Mar Galcerán

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μπορέσαμε να βρούμε στο διαδίκτυο, η Mar Galcerán σπούδασε Επαγγελματική Κατάρτιση στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό στο Altavian School της Βαλένθια και στο επάγγελμα είναι τεχνικός στο σπίτι και τεχνικός βοηθός νηπιαγωγείου. Έχετε εργαστεί στον δημόσιο τομέα για 26 χρόνια, αλλά για κάποιο διάστημα ήταν μέλος του PP και υπήρξε πρόεδρος του Asidown στην κοινότητα της Βαλένθια .

Σε μια συνέντευξη στο Down Espana, η γυναίκα είπε ότι ήταν πολύ χαρούμενη για την ευκαιρία, «Έχω τόσα πολλά συναισθήματα και είναι όλα πολύ θετικά. Είναι κάτι που ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω, είναι μια θέση μεγάλης ευθύνης, η εξυπηρέτηση των πολιτών. Επομένως θα δώσω ό,τι μπορώ και περισσότερα. Είμαι πολύ περήφανη και ευγνώμων. Αυτή είναι μια νέα πρόκληση που αποδέχομαι με μεγάλη χαρά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mar Galceran (@margalceran)

Δηλωμένος στόχος της Mar Galceran είναι « η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία . Θα δουλέψω για την ομάδα μου, γιατί τους ξέρω πολύ καλά και πιστεύω ότι θα τα πάω καλά». Αν και, προσθέτει, οι ενέργειές της θα απευθύνονται και σε ολόκληρη την κοινωνία: «Θα έλεγα ότι βγάζουν τη μάσκα από τα άτομα με αναπηρία και βλέπουν τους ανθρώπους πίσω τους περισσότερο […]. Το σημαντικό είναι ο άνθρωπος».

Για την Mar Galcerán, αυτή είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική σκηνή: «Είναι πιο εύκολο για όσους είναι στην πολιτική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και, καθώς είμαι νέα, θα χρειαστώ την υποστήριξη όσων γνωρίζουν περισσότερα από εμένα. Η οικογένειά μου το πήρε επίσης πολύ καλά. Πρώτα με φόβο, φόβο γιατί είναι θέση μεγάλης ευθύνης, αλλά και με χαρά, γιατί πάντα με στηρίζουν πολύ».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπραντ Πιτ: «Στα μαχαίρια» με τον πατέρα και τον αδερφό της Αντζελίνα Τζολί

HerNews ka

Τζο Μπάιντεν: Θετικός στον κορoνοϊό για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες

Her News b

Στα δικαστήρια Τζένιφερ Άνιστον – Μπραντ Πιτ: Του ζητά αποζημίωση 100 εκατ. δολάρια

Her News