HerNews.gr
Health

3 τρόποι για να μειώσετε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη με την οποία είμαστε πιο εξοικειωμένοι είναι οι λευκοί κρύσταλλοι, που προέρχονται συνήθως από φυτά όπως το ζαχαροκάλαμο και τα ζαχαρότευτλα. Μάλιστα αυτός ο απλός υδατάνθρακας διασπάται γρήγορα από το σώμα.

Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση πολλής ζάχαρης δεν είναι καλό για την υγεία μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων ζάχαρης συμβάλλει σε καταστάσεις όπως η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2, η τερηδόνα και μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη διάθεση.

Δεν δημιουργούν πρόβλημα όμως όλα τα σάκχαρα. Ενώ τα φυσικά σάκχαρα βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά, αυτά θεωρούνται υγιεινά, καθώς συνοδεύονται από μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών ινών.

Ιδιαίτερα προβληματικά είναι τα προστιθέμενα ή «ελεύθερα» σάκχαρα, όπως αυτά που βρίσκονται σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως η λευκή ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού.

1. Μειώστε τη ζάχαρη που προσθέτετε στα ζεστά ροφήματα

Κάντε το σταδιακά για να δώσετε στους γευστικούς σας κάλυκες χρόνο να προσαρμοστούν. Για ζεστά ροφήματα, γιατί να μην δοκιμάσετε να προσθέσετε λίγο κανέλα σε έναν καπουτσίνο ή μια ζεστή σοκολάτα; Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Προσθέτει γεύση χωρίς τη γλυκύτητα και μπορεί να υποστηρίξει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας ανταποκρίνεται στην ινσουλίνη, την ορμόνη που διαχειρίζεται το σάκχαρο στο αίμα.

2. Αποφύγετε τροφές «διαίτης» με χαμηλά λιπαρά

Τα λεγόμενα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή «διαίτης» τείνουν να είναι πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ενδεχομένως ζάχαρη. Αντίθετα, κατανοήστε τι είναι αυτό που κάνει μια υγιεινή μερίδα και τηρήστε μέτριες ποσότητες από τις κανονικές εκδόσεις.

3. Να είστε προσεκτικοί με τα τρόφιμα «χωρίς ζάχαρη»

Αυτά περιέχουν συχνά τεχνητά γλυκαντικά όπως σουκραλόζη, σακχαρίνη και ασπαρτάμη. Αν και αυτά τα συνθετικά γλυκαντικά έχουν γλυκιά γεύση, έρευνα δείχνει ότι μπορεί να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση τροφής και ενδεχομένως να διαταράξουν τα ευεργετικά βακτήρια στο έντερο που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση το σάκχαρό μας.

Το αλκοόλ επηρεάζει διαφορετικά τις γυναίκες;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πιάστηκες από το air condition; Συμβουλές για άμεση ανακούφιση και ευεξία

HerNews ka

Άνδρας είχε απώλεια μνήμης αμέσως μετά το σεξ

Her News

5+1 τρόποι για να “καθαρίσετε” τη διατροφή σας την άνοιξη & να προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι

HerNews ka