HerNews.gr
Beauty

Κοινά λάθη που κάνεις κατά την αποτρίχωση με κερί στο σπίτι

Όπως και οτιδήποτε άλλο, έτσι και η αποτρίχωση με κερί θα χρειαστεί χρόνο και εμπειρία για να την κατακτήσετε. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι η πράξη. Οι πρώτες σας προσπάθειες μπορεί να έχουν λάθη, αλλά μην το αφήσετε. Ακόμα και οι επαγγελματίες κάνουν λάθη. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να διατηρήσετε την ευθυμία σας και να μην χάσετε ποτέ την ευκαιρία να κάνετε αποτρίχωση. Σε λίγο, η αποτρίχωση με κερί στο σπίτι θα γίνει οικεία, αποκαλύπτοντας λεία, υπέροχη επιδερμίδα με κάθε πέρασμα 

Είναι εύκολο να αγχώνεστε με την αποτρίχωση με κερί στο σπίτι. Αλλά με λίγη αυτοπεποίθηση και εξάσκηση (και αυτές τις συμβουλές), μπορείτε εύκολα να γίνετε επαγγελματίας.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με κερί το καλοκαίρι

Ξεκινήστε με ευκολότερα μέρη του σώματος

Εάν έχετε κάνει λίγες φορές αποτρίχωση με κερί ή δεν έχετε κάνει ποτέ, ξεκινήστε με τα χέρια ή τα πόδια σας. Πρόκειται για μεγαλύτερες περιοχές που είναι εύκολα προσβάσιμες και δεν απαιτούν τόση ακρίβεια. Κάντε αποτρίχωση μικρών περιοχών σε αυτά τα μεγαλύτερα μέρη και δημιουργήστε μεγαλύτερες περιοχές καθώς αποκτάτε αυτοπεποίθηση. Όταν αισθάνεστε αρκετά σίγουρες, μπορείτε να μετακινηθείτε στην περιοχή του μπικίνι, στις μασχάλες και στο πρόσωπο.

Κάντε κερί όταν οι τρίχες έχουν το σωστό μήκος

Εάν ξυριστείτε ή κάνετε κερί πριν τα μαλλιά μακρύνουν αρκετά, το κερί δεν θα πιάσει πάνω στις τρίχες και θα καταλήξετε με ανομοιόμορφη υφή. Βεβαιωθείτε ότι το μήκος των μαλλιών είναι τουλάχιστον ¼ ίντσας ή ½ ίντσας.

Κάντε απολέπιση πριν την αποτρίχωση

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας έχει απολεπιστεί πριν από την αποτρίχωση. Το νεκρό δέρμα μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις, ή ερεθισμό. Χρησιμοποιώντας ένα scrub, το δέρμα σας θα είναι καθαρό και απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα.

Πάντα να κάνετε τεστ πριν αποτριχώσετε μεγαλύτερες περιοχές

Ένα patch test είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε πώς θα αντιδράσει το κερί με το δέρμα σας. Αποτριχώστε μια μικρή περιοχή στον καρπό σας και περιμένετε 24 ώρες για να δείτε πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας. Εάν δεν ερεθιστείτε μετά από αυτό το διάστημα, είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε σε άλλα μέρη του σώματος!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: To casual sleek bun είναι η επιτομή στην κομψότητα!

HerNewskl

Ρεσβερατρόλη: Το skincare συστατικό με αντιγηραντικές ιδιότητες

HerNewskl

Micellar Water: To skincare προϊόν που έχουν αδυναμία οι Γαλλίδες

HerNewskl