HerNews.gr
Συνταγές

Πως να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα pancakes βρώμης

Σε ποιον δεν αρέσουν τα pancakes; Είναι το ιδανικότερο πρωινό, και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους η λύση είναι πολύ απλή και εξίσου απολαυστική.

Προσθέστε λίγη βρώμη πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες στο συνηθισμένο σας μείγμα για pancakes και το αποτέλεσμα είναι κάτι που είναι λίγο πιο υγιεινό και πολύ πιο ικανοποιητικό. Μην ανησυχείτε, ωστόσο – η συνταγή μας δεν είναι λιγότερο αφράτη.

Το πρόβλημα με τις παραδοσιακές τηγανίτες είναι ότι είναι ως επί το πλείστον συνδυασμός ραφιναρισμένου αλεύρου και ζάχαρης. Αυτό σημαίνει ότι ενώ είναι νόστιμες, είναι ένας απλός υδατάνθρακας που θα κάνει το σάκχαρο στο αίμα σας να αυξηθεί και στη συνέχεια να πέσει γρήγορα – δίνοντάς σας μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας, αλλά θα σας αφήσει πεινασμένους λίγο μετά.

Η προσθήκη ενός δημητριακού ολικής αλέσεως αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Η βρώμη ολικής αλέσεως είναι γεμάτη φυτικές ίνες και έχει ακόμη και λίγη πρωτεΐνη (μισό φλιτζάνι μερίδα, άψητη, περιέχει 5 γραμμάρια πρωτεΐνης ). Και τα δύο αυτά σας δίνουν ενέργεια μεγαλύτερης διάρκειας. Η βρώμη χαρίζει επίσης μερικές πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα σε κάθε μπουκιά, κάτι που δεν βλάπτει ποτέ.

Υλικά:

  • φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • φλιτζάνιγάλα, κανονικό ή χωρίς λακτόζη
  • 2μεγάλα αυγά
  • κουταλιά της σούπαςανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για το μαγείρεμα
  • κουταλιά της σούπαςκρυσταλλική ζάχαρη
  • 2/3 φλαλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • κουταλάκια του γλυκούμπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκούαλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε ελαφρά τη βρλωμη και το γάλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά για να μαλακώσει η βρώμη. Εν τω μεταξύ, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας  βούτυρο και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

  2. Προσθέστε το βούτυρο, 2 αυγά και 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη στη βρώμη και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε 2/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, αν θέλετε, και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Αφήστε να σταθεί για 5 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  3. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο τηγάνι και ανακατέψτε για να καλυφθεί. Ρίξτε τη ζύμη στο τηγάνι σε δόσεις των 2 κουταλιών της σούπας, μαγειρεύοντας 3 τη φορά. Μαγειρέψτε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια, οι άκρες να αρχίσουν να φαίνονται στεγνές και το κάτω μέρος να γίνει χρυσοκαφέ, περίπου 3 λεπτά. Γυρίστε τις τηγανίτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει η άλλη πλευρά, 2 με 3 λεπτά ακόμα.

  4. Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε ζεστό φούρνο ή πιάτο. Επαναλάβετε το μαγείρεμα της υπόλοιπης ζύμης, χρησιμοποιώντας 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο για κάθε παρτίδα.

     Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Pancakes με γιαούρτι: Η συνταγή που θα λατρέψεις

HerNews ka

Espresso Martini: Το must κοκτέιλ για τους λάτρεις του καφέ με 4 υλικά

Her News

Συνταγή: Βελούδινη κοτόσουπα με καρότα & ρύζι

Her News b