HerNews.gr
Social News

Φώφη Γεννηματά: Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια δυο χρόνια μετά τον θάνατό της

Σήμερα 25 Οκτωβρίου συμπληρώνονται δυο χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. 

Η Φώφη Γεννηματά το 2008, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Στις 12 Οκτωβρίου 2021, εισήχθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθώς παρουσίασε υποτροπή η βασική της νόσος. Λόγω αυτού, αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Η κατάσταση της υγείας επιδεινωνόταν μέρα με την ημέρα, και τελικά κατέληξε στις 12:04 το μεσημέρι, της 25ης Οκτωβρίου 2021. 

 Η είδηση του θανάτου της σχολιάστηκε από πολιτικούς όλων των κομμάτων, ενώ η Βουλή ανέστειλε για μια εβδομάδα, ως ένδειξη πένθους, τις εργασίες της. 

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια

Την Τετάρτη 25/10 ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, θέλησε να κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

«Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά. Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπειά της και την ακεραιότητα της. Ένας άνθρωπος με περισσή ευγένεια με δυναμισμό και με γενναίο χαρακτήρα.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» επεκτείνεται και στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50 έως 69 που ήταν μέχρι τώρα.

Πάνω από 300.000 γυναίκες έχουν κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, της δωρεάν μαγνητικής μαστογραφίας και έχουν ήδη εντοπιστεί πάνω από 15.000 περιστατικά καρκίνου του μαστού, τα πιο πολλά πρώιμα και με πολύ καλή πρόγνωση ως προς τη θεραπεία τους. Νιώθω περήφανος που ως Υπουργός Υγείας έβαλα το δικό μου λιθαράκι για αυτό το σπουδαίο κοινωνικό πρόγραμμα. Η έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση και διάγνωση σώζει ζωές», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Kikilias (@vkikilias)

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζήνα Κουτσελίνη- Υπόθεση Πάτρας: “Μπορεί να παίξει και το τελευταίο της χαρτί, αν υπάρχει άλλο πρόσωπο”

HerNewskl

Η Ρένια Λουιζίδου αποκάλυψε πως υπήρχαν δείγματα για τη συμπεριφορά του Φιλιππίδη

HerNewskl

Άννα Μαρία Ηλιάδου: «Τα λεφτά μου τα βγάζω από το Instagram»

Her News b