HerNews.gr
DECORNEWS

Τα λάθη στο χρώμα βαφής που κάνουν έναν τοίχο να φαίνεται πιο «βρόμικος»

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο, αλλά μπορεί να υπάρχουν κάποια λάθη που κάνετε όταν επιλέγετε χρώματα που θα συμβάλουν στο να φαίνονται πιο βρόμικοι οι πρόσφατα ανακαινισμένοι τοίχοι σας.

Συγκεκριμένοι τόνοι μπορούν να κάνουν έναν χώρο να δείχνει βρόμικος, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε λάθος συνδυασμούς, δίνοντας στους τοίχους μια θαμπή γκρι ή βρόμικη κίτρινη απόχρωση. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, προτού αποφασίσετε να υιοθετήσετε μια ιδέα βαφής για τοίχους , αξίζει να γνωρίζετε πώς τα χρώματα βαφής, οι υποτόνοι και τα φινιρίσματά τους μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνιση του σπιτιού σας. Εδώ είναι τα λάθη που λένε οι επαγγελματίες ότι κάνετε και τι πρέπει να κάνετε. 

1. Επιλογή λάθος απόχρωσης του λευκού

Η χύτευση κορώνας μπορεί να είναι μια ωραία προσθήκη σε έναν λευκό τοίχο

Ενώ μπορεί να έχετε επιλέξει την καλύτερη λευκή βαφή για εσωτερικούς τοίχους , ελπίζοντας ότι θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πιο καθαρό και ελκυστικό, αυτή η πρακτική δεν λειτουργεί πάντα καλά. Υπάρχουν μερικά λευκά που μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο άψυχο. Τα λευκά θα δείξουν τη βρομιά και τις ατέλειες πιο γρήγορα και είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Ωστόσο, εάν είστε έτοιμοι για ένα λευκό και θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας φαίνεται όσο το δυνατόν πιο καθαρό, φροντίστε να επιλέξετε το κατάλληλο λευκό για τον χώρο σας. Είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι το λευκό παίζει με τα χρώματα γύρω του, επομένως οι σκληρές επιφάνειες (δάπεδα, πάγκοι, κ.λπ.) στο σπίτι σας επηρεάζουν πολύ το πώς θα φαίνεται το λευκό σας. Θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε ένα λευκό που ταιριάζει με τους υποτόνους του σπιτιού σας.

Αν βάλεις ένα ψυχρό λευκό σε ένα σπίτι με πολύ ζεστούς τόνους, θα φαίνεται πολύ παράταιρο. Αν βάλετε ένα λευκό με πολύ λίγη απόχρωση σε ένα σπίτι με πολλές σκοτεινές επιφάνειες, θα φανεί πολύ έντονο και ζωηρό. Εάν το σπίτι σας έχει πολλούς ζεστούς τόνους, θα χρειαστείτε κάτι από την πιο ζεστή πλευρά, που μπορεί να έχει λίγο κίτρινο χρώμα. 

2. Επιλέγετε “λασπώδη” ουδέτερα

Ένα σαλόνι με λευκούς τοίχους

Ενώ όλοι συμφωνούμε ότι η διακόσμηση με ουδέτερα είναι πάντα εύκολη, μερικές φορές οι σιωπηλοί τόνοι, ειδικά οι βαθιοί καφέ και οι τόνοι του γκρι μπορεί να κάνουν έναν χώρο να δείχνει βρόμικος. 

3. Επιλογή λάθος φινιρίσματος

Farrow & Ball πράσινη οροφή Bancha

Τα φινιρίσματα βαφής βοηθούν πολύ στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης εμφάνισης που επιθυμείτε. Ενώ ένα χρώμα βαφής μπορεί να βοηθήσει στην προσθήκη αποχρώσεων σε ένα δωμάτιο, είναι το φινίρισμα που του δίνει την τελική πινελιά, κάνοντας ένα δωμάτιο από θαμπό σε διακοσμημένο. Οι επίπεδες και ματ γυαλάδες δείχνουν περισσότερο βρομιά από τα σατέν και τα ημίγυαλιστερά φινιρίσματα. 

4. Αγορά φθηνών χρωμάτων

Ένα σαλόνι με γκρίζους τοίχους

Υπάρχει πιθανότητα το σπίτι σας να φαίνεται συνεχώς βρόμικο, όχι επειδή είναι, αλλά λόγω της ποιότητας των χρωμάτων που έχετε επιλέξει. Εάν επιλέγετε βαφή χαμηλής ποιότητας, μπορεί να κάνει τους τοίχους, τις οροφές κ.λπ. να φαίνονται άτονοι και κουρασμένοι. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε μάρκες χρωμάτων και προϊόντα κορυφαίας ποιότητας. 

5. Δεν επιλέγεται με γνώμονα το φυσικό φως

Ένα άλλο θέμα είναι το φως στο δωμάτιο, οπότε επιλέξτε τα χρώματα λαμβάνοντας αυτό υπόψη. Οι περιοχές που είναι σκιασμένες είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν βρομιά και λεκέδες σε σχέση με περιοχές που είναι στο φως. Σε πιο σκιερές περιοχές, μπορείτε ακόμα να σκεφτείτε έναν ανοιχτό τόνο ή τις κορυφαίες ουδέτερες βαφές , αλλά για αυτές που βρίσκονται σε άμεσο φως, επιλέξτε πιο βαθιά χρώματα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας για τα Χριστούγεννα: Συμβουλές για μια φωτεινή εορταστική ατμόσφαιρα

HerNews ka

Πως το Χρώμα επιδρά στην ψυχολογία μας

Her News

Όλες οι συσκευές που χρειάζονται οι φοιτητές σε ένα νέο διαμέρισμα

HerNews ka