HerNews.gr
Διεθνή

Aitana Lopez: Το μοντέλο που κερδίζει 4.000 ευρώ το μήνα… δημιουργήθηκε από την AI

Το εικονικό μοντέλο Aitana Lopez έχει κερδίσει την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, με 93.000 followers στο Instagram, κερδίζει πλέον μηνιαίο εισόδημα 4.000 ευρώ το μήνα, ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα για κάποιον που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Η Lopez είναι δημιούργημα της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και είναι το πνευματικό “τέκνο” του πρακτορείου επικοινωνίας The Clueless.

Η διαδικτυακή περσόνα της Aitana μοιάζει πολύ με αυτή άλλων πραγματικών influencers, με ενδιαφέροντα για βιντεοπαιχνίδια , γυμναστήριο και cosplay, γεγονός που την καθιστά μια παρόμοια φιγούρα για τους followers της.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι δημιουργείται εξ ολοκλήρου από την τεχνητή νοημοσύνη και το προφίλ της φέρει μια διακριτική δήλωση αποποίησης ευθύνης – #aimodel – για να ενημερώνει τους χρήστες για τη μη ανθρώπινη καταγωγή της.

Ένα μοντέλο AI σχεδιασμένο για την αγορά

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC1, το πρακτορείο που είναι υπεύθυνο για την Aitana Lopez εξήγησε την απόφασή τους να εμβαθύνουν σε μοντέλα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ανέφεραν το υψηλό κόστος που σχετίζεται με τη χρήση πραγματικών μοντέλων, όπως τα έξοδα ταξιδίου και διαμονής, ως σημαντικό παράγοντα στην απόφασή τους να στραφούν σε μοντέλα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η ρεαλιστική εμφάνιση της Lopez και οι αναρτήσεις της, που περιλαμβάνουν προσωπικές αφηγήσεις, καταδεικνύουν τις δυνατότητες του περιεχομένου που δημιουργείται από AI.

Η εταιρεία εμπορεύεται ανοιχτά τις υπηρεσίες της στον ιστότοπό της, επιτρέποντας στους πελάτες να συνάπτουν συμβόλαια με μοντέλα που δημιουργούνται από AI, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον της μοντελοποίησης και της δημιουργίας περιεχομένου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Lady Gaga: Αυτό είναι το τεράστιο ποσό που θα πάρει για το σίκουελ του Joker

HerNewskl

Αυστραλία: 2.500 άνθρωποι πόζαραν γυμνοί σε παραλία στέλνοντας μήνυμα για τον καρκίνο του δέρματος

Her News

Ίλον Μασκ: Τι θα γίνει αν “ναυαγήσει” το deal με το Twitter;

Her News b