HerNews.gr
Beauty

J-Beauty: Οι δύο βασικοί πυλώνες που πρέπει να γνωρίζετε

J-Beauty:

Η ιαπωνική ρουτίνα ομορφιάς ή J-beauty ακολουθεί μια πιο απλή και μινιμαλιστική προσέγγιση σε σχέση με την κορεάτικη ρουτίνα ομορφιάς (K-beauty).

j beauty

Στη J-beauty, υπάρχουν δύο βασικοί πυλώνες που είναι κρίσιμοι για την επιδερμίδα.

Φραγμός Δέρματος (Skin Barrier)

Ο φραγμός του δέρματος αναφέρεται στο προστατευτικό στρώμα του δέρματος, το οποίο προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, περιβαλλοντικούς παράγοντες και απώλεια υγρασίας.

Για τη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού, η ιαπωνική ρουτίνα προσφέρει προϊόντα περιποίησης που προάγουν την υγιή λειτουργία του φραγμού. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση κατάλληλων καθαριστικών και ενυδατικών προϊόντων.

Διαεπιδερμική Απώλεια Υγρασίας (Trans-epidermal Water Loss – TEWL)

Η ιαπωνική ρουτίνα ομορφιάς επικεντρώνεται επίσης στον περιορισμό της απώλειας υγρασίας από το δέρμα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ενυδατικών προϊόντων που διατηρούν την υγρασία στο δέρμα. Επίσης, σε αυτή τη ρουτίνα, η ενυδάτωση είναι σημαντική όχι μόνο μέσω των προϊόντων, αλλά και με την κατανάλωση υγρών και την υγιεινή διατροφή.

j beauty

Η ιαπωνική ρουτίνα ομορφιάς είναι γνωστή για την ευεξία και την απλότητά της. Οι προσεγγίσεις αυτές βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος.

Δημοφιλή beauty hacks που οι δερματολόγοι θέλουν να αποφύγετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα skincare συστατικά που θα λατρέψουν οι γυναίκες κάτω των 30

HerNewskl

Τα αρώματα του Φθινοπώρου που θα λατρέψεις – Ποιο άρωμα σου ταιριάζει;

Her News

Κατερίνα Καινούργιου: Υιοθέτησε την τάση του pumpkin spice μακιγιάζ!

HerNewskl