HerNews.gr
Ελλάδα

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για την πορεία και τις εκδηλώσεις

Ξεκίνησε από χθες ο τριήμερος εορτασμός της 50ής Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου με πλήθος κόσμου να συρρέει επί της οδού Πατησίων ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στους αγωνιστές της εποχής.

Αρκετοί, νέοι και μεγαλύτεροι, αφήνουν κόκκινα τριαντάφυλλα στη ματωμένη καγκελόπορτα που έμελλε να αποτελεί το σύμβολο της αντιδικτατορικής αντίστασης των φοιτητών ή στην κεφαλή, το γλυπτό του Πολυτεχνείου που είναι δημιουργία του γλύπτη Μέμου Μακρή.

Έντονη παρουσία της Αστυνομίας και φέτος και λήψη μέτρων όχι μόνο έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Οι επιτελείς της Αστυνομίας έχουν λάβει υπόψιν όλους τους αρνητικούς παράγοντες σε αυτή τη χρονική συγκυρία και συλλέγουν συνεχώς πληροφορίες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει για την Αθήνα την εμπλοκή 5.500 αστυνομικών από όλες τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.

Επί ποδός θα βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΜΑΔΕΣ «ΔΡΑΣΗ» ακόμα και της ΕΚΑΜ εφόσον αυτές χρειαστούν, ενώ στους δρόμους θα βρίσκονται και τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες».

Στον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί βεβαίως περιλαμβάνεται και η αυστηρή παρουσία της Αστυνομίας σε δρόμους των Εξαρχείων και του κέντρου ευρύτερα και ειδικά πέριξ του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου για να αποτραπεί η είσοδος τυχόν ξένων με αυτό ατόμων, μετά το πέρας της πορείας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στο «Σωτηρία» με κορoνοϊό ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Her News b

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται καύσωνας με 45άρια

Her News

Καθαρά Δευτέρα: Με σαρακοστιανά, γλέντι και συναυλίες τα «κούλουμα» στους δήμους της Αττικής – Όλες οι εκδηλώσεις

HerNews ka