HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με ελληνική σημαία σε κρατική επίσκεψη

Ο βασιλιάς Κάρολος, ένθερμος φιλέλληνας, φόρεσε γραβάτα με ελληνική σημαία κατά την επίσημη επίσκεψη του Νοτιοκορεάτη Προέδρου στο Λονδίνο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Η γραβάτα της ελληνικής σημαίας πιστεύεται ότι αγοράστηκε σε μια από τις επισκέψεις του βασιλιά Καρόλου στην Αθήνα. Είναι ένα κομμάτι από μια πολυτελή μπουτίκ που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η μπουτίκ έχει ντύσει Πρόεδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, πολιτικούς, καλλιτέχνες και διάσημους ξένους.

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας και μέχρι το 1998 ήταν όλες ανεπίσημες. Η πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα έγινε 14 μήνες μετά τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Βρετανία και Ελλάδα», προκειμένου να παραστεί στη συναυλία της Ακαδημίας του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών στο Μέγαρο Μουσικής.

Το 2018 επισκέφθηκε επίσημα την Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα και εκτός από την Αθήνα, ταξίδεψαν για ακόμη μια φορά μέχρι την Κρήτη.

Ο Κάρολος και η Καμίλα βρέθηκαν ξανά στην Ελλάδα στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 κατά το διήμερο εορτασμό για την 25η Μαρτίου, αναφώνησε: «Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!».

Πρόσθεσε ότι «σήμερα, όπως και το 1821, η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο και πως οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν μια βαθιά διαφορά στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια.

«Αισθάνομαι μια βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα –τα τοπία της, την ιστορία της και τον πολιτισμό της– δεν είμαι μόνος: υπάρχει κάτι από την ουσία της σε όλους μας», είπε. «Ως πηγή του δυτικού πολιτισμού, το πνεύμα της Ελλάδας διατρέχει τις κοινωνίες και τις δημοκρατίες μας. Χωρίς αυτήν, οι νόμοι μας, η τέχνη μας, ο τρόπος ζωής μας, δεν θα είχαν ανθίσει ποτέ όπως έχουν».

Σε προηγούμενη επίσκεψη στην Ελλάδα το 2018, ο Κάρολος χαιρέτισε τους παραδοσιακά στενούς δεσμούς μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στον κόσμο λέγοντας «Είμαστε όλοι Έλληνες».

«Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν τη ρίζα τους στην Ελλάδα», είπε.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χάρι Στάιλς: Πήγε για … καφεδάκι με την “πρώην” του από το γυμνάσιο

HerNews ka

Sophie Turner: Το καυτό φιλί στη μέση του δρόμου με τον πρώην της Μαρίας-Ολυμπίας

HerNews ka

Μέγκαν Μαρκλ: Η βασιλική οικογένεια… χαίρεται που δεν θα παρευρεθεί στη στέψη του Καρόλου

HerNews ka