HerNews.gr
Ταξίδια

Τα 7 καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει μερικά απίστευτα χιονοδρομικά κέντρα, μερικά τόσο μοναδικά που σας προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα ενώ κατεβαίνετε με ταχύτητα τα βουνά.

Οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη Ελλάδα είναι ασβεστωμένα χωριά, γαλάζιοι ουρανοί και ατελείωτες παρθένες παραλίες. Ωστόσο, ο χειμώνας είναι επίσης μέρος του ημερολογίου στη χώρα μας και το χιόνι δεν είναι ασυνήθιστο.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο ορεινές χώρες της Ευρώπης με κορυφές που κυμαίνονται από 1.500 έως 2.918 μέτρα.

Παρακάτω θα δούμε τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Παρνασσός

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, πού να πάτε για σκι στην Ελλάδα

Πολλοί θεωρούν το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού το καλύτερο της χώρας. Βρίσκεται στις πλαγιές του Παρνασσού και οι δύο τοποθεσίες του, τα Κελάρια (1.750 μέτρα) και η Φτερόλακκα (1.600 μέτρα), προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες σκι για τους εθισμένους στην αδρεναλίνη. Ο Παρνασσός είναι εύκολα προσβάσιμος από την Αθήνα με αυτοκίνητο σε λιγότερο από δύο ώρες.

Καλάβρυτα

Χιονοδρομικά κέντρα Ελλάδας

Αυτό το θέρετρο βρίσκεται στην Πελοπόννησο στο όρος Χελμός. Εδώ, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ σκι, snowboard, αλεξίπτωτο πλαγιάς και snowmobiling. Δεκατρείς πίστες προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, ενώ προσφέρονται και μαθήματα σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Όλυμπος

Τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στα βουνά της Πιερίας στις βόρειες πλαγιές του Ολύμπου . Το κέντρο, το οποίο βρίσκεται στα 1.450 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαθέτει έξι μονοπάτια για σκι, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε snowboard στο Snowboard Fun Park. 

Πισοδέρι

Χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου

Το Πισοδέρι είναι ένα θέρετρο στο όρος Βέρνο (1.939 μέτρα) στη δυτική Μακεδονία με μια από τις πιο απαιτητικές χιονοδρομικές πίστες στην Ελλάδα, την Οξυά (μήκους 2.500 μέτρων). Το θέρετρο είναι επίσης εξοπλισμένο με ιατρικό κέντρο στις εγκαταστάσεις.

Βασιλίτσα

Τα καλύτερα μέρη για σκι στην Ελλάδα

Η Βασιλίτσα είναι ένα από τα καλύτερα θέρετρα snowboard στη νότια Ευρώπη και βρίσκεται στα 2.113 μέτρα στη μέση της οροσειράς της Πίνδου. Η εκπληκτική θέα στον Όλυμπο είναι μέρος του πακέτου όταν επιλέγετε αυτόν τον προορισμό. Το θέρετρο απέχει 45 χιλιόμετρα από τα Γρεβενά.

Πήλιο

Πήλιο

Αυτό το κέντρο βρίσκεται κοντά στην πόλη του Βόλου. Έχει ύψος 1.471 μέτρα με μοναδική θέα στο κοντινό Αιγαίο. Διαθέτει επτά θέσεις σκι και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους σκιέρ. Τα Σαββατοκύριακα διοργανώνουν επίσης νυχτερινό σκι. Το ταξίδι από την Αθήνα στο Πήλιο διαρκεί περίπου πέντε ώρες.

Καϊμάκτσαλαν

χιονοδρομικά κέντρα Ελλάδας

Το Καϊμακτσαλάν βρίσκεται στα βουνά Βόρας (2.018 μέτρα) στην κεντρική Μακεδονία και διαθέτει δεκατέσσερις πίστες σκι συνολικού μήκους δεκαπέντε χιλιομέτρων. Το σαλέ είναι ένα όμορφο κτίριο από βράχο, γυαλί και ξύλο και στεγάζει ένα εστιατόριο και μια καφετέρια καθώς και επτά πολυτελείς μίνι σουίτες. Το Καϊμακτσαλάν φιλοξενεί το πρώτο Speed ​​Trap της χώρας (1.200 μέτρα). Αυτό το θέρετρο απέχει 140 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη

Her News

Λονδίνο: Το στρατηγείο του Τσόρτσιλ έγινε πολυτελές ξενοδοχείο

Her News

Ανακαλύψτε την Κρυμμένη Ομορφιά της Λέρου

HerNews ka