HerNews.gr
DECORNEWS

Τα 5 πράγματα που οι σχεδιαστές συμφωνούν ότι χρειάζεται πάντα το παιδικό δωμάτιο

Ο σχεδιασμός της κρεβατοκάμαρας του παιδιού σας είναι μια δουλειά “μαμούθ”. Θέλετε να δοθεί στα μικρά σας ο δικός τους χώρος για να εκφραστούν και να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ζώνη που είναι πρακτική, λειτουργική και ασφαλής. 

Ένα τεράστιο μέρος της εσωτερικής διακόσμησης για τα νεότερα μέλη της οικογένειας παρουσιάζει προκλήσεις στο ότι το παιδί σας θα μεγαλώσει και ότι τα γούστα που αλλάζουν γρήγορα είναι δύσκολο να συμβαδίσουν. 

Από όλα τα απαραίτητα, εδώ είναι τα πέντε στοιχεία που οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων πιστεύουν ότι δεν μπορούν να λείπουν από το παιδικό δωμάτιο.

1. Μια ζεστή γωνία

Παιδικό υπνοδωμάτιο με άνετο κάθισμα παραθύρου

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κύριο σημείο εστίασης της κρεβατοκάμαρας, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, είναι το κρεβάτι σας και χτίζετε το σχέδιο του δωματίου γύρω από αυτό το μεγάλο αντικείμενο “κλειδί. Στο υπνοδωμάτιο ενός παιδιού, η εστίαση πρέπει να είναι στον ύπνο, αλλά είναι επίσης να δώσετε στο παιδί σας αυτή την αίσθηση ανεξαρτησίας – ένα μέρος που μπορούν να αποκαλούν δικό τους. Σε κάθε παιδί αρέσει να έχει ένα μικρό χώρο για να κρυφτεί ή να προσποιηθεί και οι μικρές γωνιές ανάγνωσης που λειτουργούν για αποθήκευση βιβλίων και παιχνιδιών είναι οι καλύτερες. Η μετατροπή μιας αχρησιμοποίητης γωνίας στη δική τους μίνι απόδραση βοηθά να σφυρηλατηθεί αυτή η αίσθηση φυγής από τους γονείς τους.

2. Απόλυτος έλεγχος φωτός

Παιδικό υπνοδωμάτιο με φυσικό φως και φωτιστικό οροφής

Ο φωτισμός της κρεβατοκάμαρας είναι εξαιρετικά σημαντικός στον χώρο του παιδιού σας και εάν έχετε τον έλεγχο του φωτός, μπορείτε να επηρεάσετε τη διάθεση του παιδιού σας και να του ενημερώσετε διακριτικά πότε είναι ώρα για ύπνο, χαμηλώνοντας το φως, αλλάζοντας την ατμόσφαιρα από ώρα παιχνιδιού σε νύχτα. 

Χρησιμοποιήστε απαλό φωτισμό και λαμπτήρες που διαχέουν το φως, ελαχιστοποιώντας την έντονη λάμψη που μπορεί να βλάψει τα μάτια του παιδιού σας. Τα απαλά φωτιστικά είναι επίσης καλά και μην ξεχνάτε ένα απαλό νυχτερινό φως όπως αυτό που μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να χαλαρώσει. 

3. Υφή στην υφή

Παιδικό δωμάτιο με αποθήκη και φυσικό φως

Ενισχύστε μια αίσθηση ζεστασιάς και αποφύγετε τις σκληρές επιφάνειες και τις αιχμηρές γωνίες. Όχι μόνο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν χώρο που αισθάνεται σκληρός και αποστειρωμένος, αλλά αυτές οι σκληρές επιφάνειες δημιουργούν επίσης έναν μικρό κίνδυνο για την ασφάλεια που το παιδί σας μπορεί να χτυπήσει το κεφάλι του. Τα καλύτερα παιδικά υπνοδωμάτια έχουν άφθονη υφή. 

4. Προσωπικές πινελιές

Ένα πολύχρωμο παιδικό υπνοδωμάτιο

Θέλετε το δωμάτιο του παιδιού σας να αισθάνεται σαν τη δική του γωνιά του σπιτιού, επομένως είναι χρήσιμο να του προσφέρετε αυτό το αίσθημα ανεξαρτησίας εμπλέκοντάς το στη διαδικασία σχεδιασμού (σε κάποιο βαθμό, φυσικά). Ενσψματώστε προσωπικά αντικείμενα, όπως τα αγαπημένα τους βιβλία ή παιχνίδια με καλόγουστο, οργανωμένο τρόπο, αλλά και πάλι να τα κάνετε εύκολα προσβάσιμα για καθημερινή χρήση.

5. Στερεά αποθήκευση

Παιδικό υπνοδωμάτιο με αποθήκη τοίχου

Πιθανώς μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της κρεβατοκάμαρας του παιδιού σας είναι η αποθήκευση. Όσον αφορά τον τρόπο οργάνωσης του παιδικού δωματίου, όλοι γνωρίζουν ότι τα παιδιά συγκεντρώνουν πολλά «πράγματα», επομένως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει επαρκής αποθηκευτικός χώρος για να γεμίσει ο χώρος. Το δωμάτιο του παιδιού σας πρέπει να είναι διασκεδαστικό, αλλά βεβαιωθείτε ότι μπορεί να τακτοποιηθεί για να δημιουργήσετε έναν πιο ήρεμο χώρο μέσα σε λίγα λεπτά. Τα υφασμάτινα καλάθια είναι πάντα ένα εύχρηστο “σπίτι” για όλα τα παιχνίδια, καθώς και συρτάρια που μοιάζουν με κουβά που μπορούν να κρύψουν το πιο αντιαισθητικό περίτεχνο πλαστικό που συσσωρεύει το παιδί σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σκούπα stick vs ηλεκτρική σκούπα: Ποια η διαφορά;

HerNews ka

Φθινόπωρο: Η φύση δεν σε αφήνει να μελαγχολήσεις

Her News

Διακόσμηση εισόδου: Όμορφες ιδέες για το σπίτι σας

Her News