HerNews.gr
Health

9 τροφές που ενισχύουν την πέψη για να αποτρέψετε το “φούσκωμα” των εορτών

Κατανάλωσες το σωματικό σου βάρος σε φαγητό πρόσφατα; Είναι κάτι συνηθισμένο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Όμως, ενώ η βασική σύνθεση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη και αμύλου είναι διασκεδαστική αυτή τη στιγμή, μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, φούσκωμα και γενική δυσφορία.

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που μπορεί να τρώμε λίγο πιο επιεικώς από το κανονικό και το πεπτικό μας σύστημα μπορεί να νιώθει λίγο υποτονικό.

Η υγιής πέψη βασίζεται στη σωστή ισορροπία των πεπτικών ενζύμων για τη διάσπαση των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπών που καταναλώνουμε. Όταν καταναλώνετε περισσότερα από αυτά τα απολαυστικά γεύματα και λιχουδιές από το κανονικό, μπορεί να είναι χρήσιμο – για χάρη των επιπέδων άνεσής σας – να ενισχύσετε αυτά τα ένζυμα καταναλώνοντας τις σωστές τροφές.

9 από τις καλύτερες τροφές για την πέψη:

Όχι μόνο αυτές οι τροφές περιέχουν φυσικά πεπτικά ένζυμα, αλλά έχουν επίσης μυριάδες άλλα οφέλη για την υγεία, επομένως μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε λίγο πιο ενεργητικοί κατά την περίοδο των γιορτών.

Ακατέργαστο μέλι

Μια σπιτική θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, το ωμό μέλι λέγεται ότι βοηθά στην ανακούφιση των γαστρεντερικών προβλημάτων, καθώς και είναι γεμάτο με μικροθρεπτικά συστατικά και ένζυμα. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες, αντιμικροβιακό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Αβοκάντο

Μια υγιεινή πηγή λιπών, το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κάλιο, το οποίο συμβάλλει στην προώθηση της υγιούς πεπτικής λειτουργίας. Επιπλέον, έρευνα διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός «ευτυχισμένου» εντέρου.

Μάνγκο, μπανάνα και ανανάς

Εκτός από το ότι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, τα μάνγκο περιέχουν ενώσεις αμυλάσης που μπορούν να βοηθήσουν στη διάλυση της τροφής στο στομάχι σας. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης μια διαλυτή ίνα που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία ομαλοποιεί τη λειτουργία του εντέρου. Και οι ανανάδες περιέχουν βρομελίνη, έναν συνδυασμό ενζύμων, που αφομοιώνουν γρήγορα την πρωτεΐνη.

Κεφίρ, ξινολάχανο και kimchi

Πλούσιο σε εκατομμύρια προβιοτικά, το κεφίρ είναι ένα εξαιρετικό προβιοτικό που αγαπά το έντερο για να το προσθέσετε στη διατροφή σας. Εν τω μεταξύ, το ξινολάχανο και το kimchi δεν είναι απλά εξαιρετικά προβιοτικά, αλλά είναι επίσης γεμάτα με φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διέλευση της τροφής μέσω του πεπτικού συστήματος.

μηλόξυδο

Αντιμικροβιακό και ένα ολοκληρωμένο θαυματουργό συστατικό, το ACV είναι (προφανώς) φυσικά όξινο και μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της τροφής στο στομάχι.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διάβασμα: Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας

Her News

Morning Routine: 5 συνήθειες που θα σε βάλουν σε πρόγραμμα

Her News b

Ημικρανία: Ο φυσικός τρόπος για να σταματήσει

Her News b