HerNews.gr
DECORNEWS

5 σχεδιαστικά λάθη που κάνουν το σπίτι σας πιο “κρύο”

Για ένα σπίτι που αισθάνεται πάντα φιλόξενο και άνετο, η απλή ενεργοποίηση του θερμοστάτη μπορεί να μην λειτουργεί πάντα. Σίγουρα, θα νιώσετε προσωρινά ζεστασιά, αλλά η αίσθηση της θαλπωρής προέρχεται πραγματικά από τις διακοσμητικές επιλογές που κάνετε.

Ενώ οι βαφές τοίχων, τα δάπεδα, τα υφάσματα και οι κουρτίνες σας μπορεί να φαίνονται κομψές, εξυπηρετούν πραγματικά τον σκοπό της θέρμανσης του σπιτιού σας;

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα στοιχεία στο σαλόνι που μπορεί να εμποδίζουν τον χώρο σας να αισθάνεστε άνετος.

1. Επιλογή διάφανης κουρτίνας

Ένα σαλόνι με μεγάλα παράθυρα και μακριές διάφανες κουρτίνες

Οι κουρτίνες κρεβατοκάμαρας ή σαλονιού είναι απαραίτητες για την εμφάνιση και την αίσθηση του χώρου, αλλά η επιλογή του σωστού υλικού είναι υψίστης σημασίας. Σε περιοχές που είναι ως επί το πλείστον ζεστές, τα βαμβακερά, τα λινά ή οι διάφανες κουρτίνες μπορούν να κάνουν θαύματα καθώς επιτρέπουν στον ψυχρό αέρα να φιλτράρει μέσα στο δωμάτιο, κάνοντάς το να αισθάνεται πιο άνετο. Το αντίθετο ισχύει για τις ψυχρές περιοχές.

2. Μεταξωτοί καναπέδες

Ένα σαλόνι με μπλε καναπέδες και πράσινους τοίχουςΗ επιλογή του σωστού υλικού καναπέ σαλονιού είναι απαραίτητη για να παραμείνετε άνετοι και ζεστοί τους πιο κρύους μήνες. Μετάξι ή πολυεστέρας, οτιδήποτε λείο και γυαλιστερό, θα είναι δροσερό στην αφή. Αντίθετα, αναζητήστε υφάσματα με πολλή υφή όπως βελούδο, μοχέρ, μπουκλ ή τουίντ για να σας προσφέρουν ζεστασιά οπτικά και σωματικά. Εκτός από αυτά, το σενίλ είναι ένα βελούδινο και άνετο υλικό, ιδανικό για να ξαπλώνετε στον καναπέ. Το Microfiber, από την άλλη πλευρά, έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την εμφάνιση και την αίσθηση του σουέτ ή του δέρματος και είναι ιδανικό για χαμηλές θερμοκρασίες επειδή είναι ζεστό και καθαρίζεται εύκολα.

3. Σχεδιασμός δαπέδου με πλακάκι ή πέτρα

Τραπεζαρία με πέτρινο δάπεδοΦυσικά, αυτή δεν είναι μια μικρή αλλαγή διακόσμησης, αλλά για όσους χτίζουν ή ανακαινίζουν τα σπίτια τους αυτή τη στιγμή και ζουν σε ψυχρές περιοχές, θα πρέπει να το προσέξουν. Εάν δεν το σχεδιάσετε καλά, ορισμένοι τύποι δαπέδου σαλονιού μπορούν να αφαιρέσουν τη ζεστασιά που σχετίζεται με τα σπίτια και να είναι δύσκολο να βάλετε τα πόδια σας κάτω. Πλακάκια, πέτρες, laminate και ορισμένοι τύποι δαπέδων από σκληρό ξύλο μπορεί να αισθάνονται κρύα κάτω από τα πόδια, επειδή μεταφέρουν τη θερμοκρασία αρκετά αποτελεσματικά και δεν συγκρατούν καλά τη θερμότητα. 

Εάν θέλετε να αλλάξετε τα πλακάκια δαπέδου, σκεφτείτε δάπεδο από φελλό. Αυτό το είδος δαπέδου έχει φυσικές μονωτικές ιδιότητες και τείνει να αισθάνεται πιο ζεστό από πολλές άλλες σκληρές επιφάνειες. 

4. Κατάλευκοι τοίχοι

Ένα καθαρό λευκό δωμάτιο με μια μαύρη καρέκλαΟι περισσότεροι προτιμούν τα ουδέτερα και θεωρούν την καλύτερη λευκή βαφή για τοίχους. Αλλά επιλέγοντας ένα έντονο λευκό ή ένα ψυχρό λευκό με μπλε-γκρι οι υποτόνοι μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να αισθάνεται κλινικό και σκληρό. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το χρώμα δεν συγκρατεί τη θερμότητα ή το φως και κάνει ένα δωμάτιο πιο φωτεινό αλλά και πιο κρύο. Σκεφτείτε τόνους όπως σκούρο γκρι, μπλε, γαλαζοπράσινο ή μπορντό.

3. Επιλογή ψυχρού φωτισμού

Τραπεζαρία με λευκό φωςΤα λευκά φώτα θα φωτίσουν το εσωτερικό σας αλλά και θα το κάνουν να αισθάνεται κρύο, σαν να είσαι μέσα στην κλινική ενός νοσοκομείου. Τα ζεστά κίτρινα φώτα από την άλλη πλευρά μπορούν να δημιουργήσουν μια φιλόξενη, οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Αυτά εμποτίζουν επίσης μια κυκλοθυμική ατμόσφαιρα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε έναν άνετο σχεδιασμό φωτισμού σαλονιού είναι τοποθετώντας πιο ζεστά φώτα (ας πούμε μενταγιόν, λάμπες και απλίκες) που μπορούν να βοηθήσουν στη μετάβαση της ημέρας στο βράδυ.

5 χρώματα που πρέπει να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε περισσότερο στο σπίτι σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πώς να επιλέξετε το τέλειο μοντέρνο χαλί για τον χώρο σας

HerNews ka

Λαμπάδες: Οδηγός σωστής αγοράς

Her News

5 μυστικά συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιείτε στο πλύσιμο των ρούχων σας, σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka