HerNews.gr
Beauty

Beauty: Οι τάσεις που επικράτησαν το 2023 και θα μας μείνουν αξέχαστες

Αναμφίβολα, οι τάσεις στο Instagram και στο TikTok μπορούν να είναι πολύ διαφορετικές και ενίοτε εκκεντρικές. Αλλά αυτό ακριβώς κάνει τον κόσμο της ομορφιάς τόσο διασκεδαστικό και δημιουργικό!

Ας ξεκινήσουμε με το Barbiecore και το balletcore, δύο τάσεις που κατέκλυσαν τα social media το προηγούμενο έτος. Το Barbiecore αποτελούνταν από φωτεινά χρώματα, λαμπερά αξεσουάρ και εκθαμβωτικά μακιγιάζ, ενώ το balletcore ήταν εμπνευσμένο από τον χορό του μπαλέτου, με ανάλαφρα ρούχα, pastel αποχρώσεις και αισθητική που θύμιζε παραστάσεις μπαλέτου.

Beauty: Οι τάσεις που επικράτησαν το 2023 και θα μας μείνουν αξέχαστες

Και τι να πούμε για τον κόσμο που δημιουργήθηκε γύρω από το Strawberry makeup; Μια τάση που πραγματικά ξεχώρισε, εστιάζοντας στο ρουζ και τα χρώματα που θυμίζουν φράουλες, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, φρέσκο και παιχνιδιάρικο look.

Και φυσικά, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την επιρροή της Wednesday Addams στο μακιγιάζ και τη μόδα! Η σκοτεινή αισθητική της Wednesday Addams έγινε μια μεγάλη τάση, ενσωματώνοντας σκούρες αποχρώσεις και γραφικά μοτίβα που ξεχώρισαν στον κόσμο της ομορφιάς.

Αυτές οι τάσεις, μεταξύ πολλών άλλων, πραγματικά κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν πανίσχυρο κόσμο ομορφιάς στα social media το περασμένο έτος!

Barbiecore

Το Barbiecore πράγματι κυριάρχησε το 2023 στα social media, με ροζ αισθητική και εμπνευσμένο από την ίδια την Barbie και την Margot Robbie στον ρόλο της. Το φαινόμενο αυτό ήταν ένας συνδυασμός λάμψης, χρωμάτων και κλασικής, ροζ ομορφιάς που πραγματικά έκανε αίσθηση σε πολλούς. Ακόμη κι αν κάποιοι δεν αισθάνονταν τόσο girlie, το Barbiecore πρόσφερε αυτήν τη λάμψη και τη φρεσκάδα του ροζ χρώματος, αποτελώντας ένα αναζωογονητικό και διασκεδαστικό trend.

Η σειρά των τάσεων από το σκοτεινό μακιγιάζ της Wednesday Addams στο λαμπερό και χρωματιστό Barbiecore αντικατοπτρίζει πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η δυναμική των τάσεων στα social media!

Wednesday

Η επιτυχία της σειράς Wednesday στο Netflix έφερε μια πραγματική επανάσταση στον χώρο της ομορφιάς. Η αισθητική της Wednesday Addams, ερμήνευση της Jenna Ortega, έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς.

Το σκοτεινό μακιγιάζ, το χρώμα των χειλιών της Wednesday και τα κοτσιδάκια έγιναν τάσεις που επηρέασαν τα social media. Το στυλ αυτό ήταν δημοφιλές, αλλά όπως ανέφερες, μετά από ένα σημείο ήταν παντού. Αυτό οδήγησε πολλούς να ψάχνουν για μια πιο ανανεωμένη αισθητική, με λίγο περισσότερο χρώμα και φρεσκάδα στην εμφάνισή τους. Είναι ενδιαφέρον πώς οι τάσεις εξελίσσονται και πώς αντανακλούν τις προτιμήσεις και τη διάθεση του κοινού!

Strawberry Makeup Trend

Το trend των φράουλων στο μακιγιάζ ήταν μια ανανεωτική προσθήκη στο χώρο της ομορφιάς. Η Hailey Bieber έπαιξε έναν ρόλο πρωτοπόρο, δείχνοντας ένα μακιγιάζ με εμφανή επίκεντρο στα χείλη και τα μάγουλα, χρησιμοποιώντας τους τόνους της φράουλας. Η λάμψη που πρόσθεσε έδωσε έναν αέρα φρεσκάδας και ζωντάνιας στο look, αποπνέοντας μια αίσθηση νεανικότητας.

Μπορεί να μην ήταν για όλους, αλλά η πρωτοτυπία της ιδέας και η έκφραση μέσα από το μακιγιάζ έκανε αίσθηση στον χώρο της ομορφιάς.

Tomato girl: Η τάση που ήρθε να αντικαταστήσει το strawberry makeup

 Sofia Richie Bun

Ο κότσος της Sofia Richie έγινε ξαφνικά ένα από τα αγαπημένα lazy girl χτενίσματα, μιας και είναι super chic και εύκολο να το φτιάξεις. Το video που ανέβασε στο TikTok για να μοιραστεί τον τρόπο δημιουργίας του αποδείχθηκε μια πρακτική λύση για πολλές πρωινές βιασύνες. Είναι ένας κότσος που μπορείς να τον φτιάξεις γρήγορα και παράλληλα δείχνει πολύ κομψός.

Κάτι που συνδυάζει την άνεση με το στιλ είναι πάντα μια καλή επιλογή!

Cloud Skin

Το #cloudskin στο TikTok έχει γίνει μια τάση με πάνω από 7,6 εκατομμύρια προβολές, κερδίζοντας δημοφιλία στα social media. Αρχικά προώθησε το trend ο makeup artist της MAC, Dominic Skinner, και στη συνέχεια ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Αντικαθιστά το προηγούμενο glass skin trend που εστίαζε στη λάμψη, ενώ το cloud skin έχει να κάνει με ένα απαλό, ματ φινίρισμα που δημιουργεί μια αίσθηση μοναδικής απαλότητας, σαν το σύννεφο.

Ρεσβερατρόλη: Το skincare συστατικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Αν και ίσως να μην το τολμήσατε ακόμη, πολλές ακολούθησαν την τάση και το έκαναν μια must στο χώρο του skincare.

Νεότερα Άρθρα

Μη επεμβατικό λίφτινγκ προσώπου – ‘Ολα όσα πρέπει να ξέρεις

Her News

Calligraphy cut: Με ποιον άμεσο τρόπο μπορείτε να δώσετε όγκο στα λεπτά μαλλιά σας;

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Η θεραπεία προσώπου που επέλεξε μετά τις διακοπές της

HerNewskl