HerNews.gr
DECORNEWS

Οι κουρτίνες κουζίνας είναι το μυστικό για να κάνετε τον χώρο σας πιο οικείο

Τις περισσότερες φορές, οι κουρτίνες κουζίνας πέφτουν τελευταίες στη λίστα προτεραιότητας, όταν το βλέμμα σας είναι στραμμένο στα μεγάλα, σκηνικά στοιχεία, όπως το χρώμα των ντουλαπιών, τα υλικά πάγκου ή ακόμα και τα πλακάκια. 

Αλλά στα σημερινά σύγχρονα σπίτια, η κουζίνα είναι το μέρος όπου συγκεντρώνονται οι φίλοι και η οικογένεια. Το ύφασμα μπορεί να προσθέσει μια πινελιά ηρεμίας σε έναν χώρο γεμάτο με σκληρά υλικά όπως πέτρα, πλακάκια, ξύλο και μέταλλα.

Αλλά δεν μπορεί να χωρέσει κάθε υλικό ή στυλ κουρτίνας εύκολα σε αυτόν τον πρακτικό χώρο. Ρίξτε μια ματιά σε όσα ανακαλύψαμε και δώστε στη σύγχρονη κουζίνα σας την τελική πινελιά που της αξίζει.Μια κουζίνα με κουρτίνα πάνω από τον νεροχύτηΠοια χρώματα λειτουργούν καλύτερα για τις κουρτίνες κουζίνας;

Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις λάθος με ένα απαλό ουδέτερο χρώμα με ελαφρύ ύφασμα. Αυτός ο συνδυασμός διαχέει το φυσικό φως, ενώ παρέχει λίγη ιδιωτικότητα και φαίνεται υπέροχος σε κάθε κουζίνα. Αν είστε λίγο πιο τολμηροί, θα μπορούσατε να προσθέσετε και εδώ ένα ποπ χρώμα ή μοτίβο. Αν ανησυχείτε για τους λεκέδες, τότε η επιλογή ενός μοτίβου ή σκούρου υφάσματος θα τους κρύψει περισσότερο.

Εάν η δική σας είναι μια ανοιχτή κουζίνα , τότε η επιλογή ενός χρώματος κουρτίνας που ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αίσθηση συνέχειας και να επεκτείνετε οπτικά τον χώρο.

Που πρέπει να τοποθετήσετε τις κουρτίνες κουζίνας;Μια κουζίνα με μακριές κουρτίνες κατά μήκος του παραθύρου

Για λόγους ασφαλείας, είναι καλύτερο να τις τοποθετήσετε μακριά από τα μάτια (ειδικά αν είναι υγραερίου) και τον νεροχύτη, έτσι ώστε το ύφασμα να μην καταστραφεί με λεκέδες από τρόφιμα και νερό. Ίσως μια κουρτίνα δίπλα στο καθιστικό της κουζίνας ή μια κουρτίνα στο απέναντι άκρο του δωματίου θα λειτουργούσε. Η κουρτίνα θα εξακολουθεί να προσθέτει μια διακοσμητική πινελιά αλλά δεν θα βλάπτεται.

Για ασφάλεια και ευκολία στη λειτουργία, είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε τα καλύμματα παραθύρων, ώστε να μην λερώνονται με πιτσιλιές φαγητού ή καούν όταν τοποθετούνται πολύ κοντά σε καπάκια αερίου ή ζεστές επιφάνειες. 

Στις μικρές κουζίνες, για τους χώρους πάνω από τον πάγκο ή τον νεροχύτη, σκεφτείτε μια κουρτίνα ή μια περσίδα κουζίνας που παραμένει περιορισμένη στην περιοχή του παραθύρου.

Μια κουζίνα με διπλές κουρτίνεςΠως μπορείτε να τη διαμορφώσετε;

Εάν τα παράθυρα της κουζίνας σας απέχουν πολύ από την κύρια δραστηριότητα του δωματίου και οι κουρτίνες στέκονται απλώς ως ένα κομψό στοιχείο που προκαλεί χρώμα, τότε σκεφτείτε να τις εγκαταστήσετε με ενδιαφέροντα τρόπο. 

Θα μπορούσατε να προσθέσετε ενδιαφέρουσες κουρτίνες από υφάσματα, δέρμα ή ξύλο για να δώσετε στο δωμάτιο μια πιο κομψή εμφάνιση. Για πρόσθετη ιδιωτικότητα και χαλαρωτική εμφάνιση στο χρώμα της κουζίνας, θα μπορούσατε να στρώσετε μια ρωμαϊκή απόχρωση και μια διάφανη κουρτίνα σε συμπληρωματικές αποχρώσεις. Ή δύο σετ μονότονες κουρτίνες.

3 κόλπα για να ξαναφτιάξετε τον πάγκο της κουζίνας σας χωρίς να τον αντικαταστήσετε!

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

O καλύτερος τρόπος για να κάνετε ένα σπίτι πιο fun και “χαρούμενο”

HerNews ka

5+2 τρόποι να χρησιμοποιείσετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα

Her News b

How to: Καθάρισε εύκολα τον ανεμιστήρα σου

Her News