HerNews.gr
Συνταγές

Αλμυρά μπισκοτάκια κολοκύθας: Η αγαπημένη μας συνταγή για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

μπισκοτάκια

Η παρασκευή μπισκότων έχει μετατραπεί σε μια ευχάριστη τέχνη, παρουσιάζοντας μια ποικιλία γεύσεων και ευκολία στην παρασκευή τους.

μπισκότων

Σήμερα, εξερευνούμε τον κόσμο της αλμυρής ζαχαροπλαστικής, αποκαλύπτοντας ένα συνταγματικό μυστικό που συνδυάζει τη γήινη γεύση της κολοκύθας με την ελαφριά αλμυρή νότα του τυριού Παρμεζάνα. Αλλά το ενδιαφέρον δεν σταματά εδώ. Όταν αυτά τα μπισκότα είναι έτοιμα.

Αλμυρά μπισκοτάκια κολοκύθας: Η αγαπημένη μας συνταγή για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς

Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. κολοκύθα, τριμμένη
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Αρχικά, ζεστάνετε το φούρνο στους 180°C και τοποθετείτε λαδόχαρτο σε ένα ταψί.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κολοκύθα, την παρμεζάνα, το αυγό, το βούτυρο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να προκύψει μια σφιχτή ζύμη.
  3. Απλώνετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε μια επιφάνεια με αλεύρι και χαράζετε μικρά κύκλους με ένα ποτήρι ή ένα μικρό κομμάτι σωλήνα.
  4. Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν μια ελαφρώς χρυσαφί απόχρωση.
  5. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρώς, και μετά τα κόβετε στη μέση. Προσθέτετε λίγο προσούτο ανάμεσα σε δύο μισά.
  6. Τα μπισκότα με την αλμυρή γεύση της κολοκύθας και της παρμεζάνας είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Υλικά: 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γρ. κολοκύθα, τριμμένη 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 αυγό 1 κ.γ. ξίδι Αλάτι και πιπέρι Οδηγίες: Αρχικά, ζεστάνετε το φούρνο στους 180°C και τοποθετείτε λαδόχαρτο σε ένα ταψί. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κολοκύθα, την παρμεζάνα, το αυγό, το βούτυρο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να προκύψει μια σφιχτή ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε μια επιφάνεια με αλεύρι και χαράζετε μικρά κύκλους με ένα ποτήρι ή ένα μικρό κομμάτι σωλήνα. Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν μια ελαφρώς χρυσαφί απόχρωση. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρώς, και μετά τα κόβετε στη μέση. Προσθέτετε λίγο προσούτο ανάμεσα σε δύο μισά. Τα μπισκότα με την αλμυρή γεύση της κολοκύθας και της παρμεζάνας είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τυροκροκέτες με μόλις 2 υλικά

Her News

Γευστικά Churros: Η αυθεντική Ισπανική συνταγή που θα σας συναρπάσει

HerNews ka

Cheesecake: Μια γλυκιά συνταγή

Her News b